Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1403306

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Olle: "Konduktören har en anställning att försvara och kommer naturligtvis att vara lika benägen att ljuga till sin egen fördel i samma utsträckning som flickan."

Kvalificerat svammel, eftersom det mesta av konduktörens version sannolikt gått att styrka via vittnesmål eller teknisk bevisning sas.
Och att han därför snarare aktar sig väldigt noga för att ljuga, då risken att avskedas vid upptäckt skulle vara mkt stor.

"Jag lutar mer åt att övriga redogörelser, i kombination med SJ's uttalade dåliga rykte dom senaste åren, gör att man inte kan avvisa det som struntprat. Det är roande att du klankar ner på andras avsaknad av kritiskt tänkande och sedan vräker du ur dig något som implicerar att en massa människor är lögnare, utan att ens ha fakta i frågan. Amatörmässigt."

Grattis till priset för årets mest logiska kullerbytta.

Så när JAG tror att övriga redogörelser till stor del består av partsinlagor där den drabbade kanske överdriver och t.o.m ljuger, då är jag amatörmässig.

Men när DU tror tvärtom och blint litar på alla redogörelser, ja då är det tydligen kalla fakta som kommit fram.

Var det amatörmässigt du sa?

Sen påstod du nånstans att SJ:s ändrade rutiner skulle vara nån sorts bevis för att man har gjort fel i det här fallet.
Märklig slutsats.
Det kan väl helt enkelt bero på att man vill försöka minimera riskerna för att såna här situationer ska uppstå i framtiden.
Betyder väl inte att man per automatik ansett att konduktören gjort nåt större fel i det här fallet, som jag ser det.

Sen är jag väl inte dummare än att jag begriper att konduktörerna säkerligen gör fel då och då, men det tycker jag kan anses vara mänskligt och förståeligt med tanke på att liknande situationer måste uppstå massor av gånger varje dag på våra tåg.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Huge: Konduktören vet väl själv vad som går att bevisa och har därför kunnat anpassa sin version efter det. Vad är det som är konstigt med det här? Jag anklagar inte konduktören för att ljuga, jag anser bara att det finns en logisk anledning för denne att överdriva/tumma på sanningen också.

Det är ingen kullerbytta, DU säger att det förmodligen är så att majoriteten av de andra vittnesmålen ljuger/överdriver, jag säger att det finns anledning att ta kritiken på allvar eftersom SJ har fått ta emot ganska stora mängder klagomål. Ingen rök utan eld.

Jag litar inte blint på alla vittnesmål, däremot skulle det handla om någon sorts masspsykos bland medborgare som helt plötsligt får för sig att smutskasta SJ för att eventuellt få tillbaka 150 spänn på en tågbiljett efter en resa för 2-3 år sedan. Jag ser inte riktigt det logiska i det här. Jag har dessutom svårt att se att föräldrar, rent generellt, skulle använda sina barn som "spelbricka" för att smutskasta SJ i media.

Hur det har sett ut i det aktuella fallet vet jag inte, det kan ju tänkas att barnen inte varit så villiga att berätta sanningen för sina föräldrar OM det är så att de har tjuvåkt.

"Sen påstod du nånstans att SJ:s ändrade rutiner skulle vara nån sorts bevis för att man har gjort fel i det här fallet."

Nej vad jag sa var att SJ medgett att konduktören inte följt deras rutiner:

"I det här fallet har någonting gått uppenbart snett och rutinerna har inte följts."

Det var väl främst det jag tyckte var intressant. Man kan orda fram och tillbaka om det här fallet men jag är av den åsikten att det aldrig går att få det till endera svart eller vitt.

Var kan jag ta emot priset för årets mest logiska kullerbytta och vilken dress code kommer att gälla vid detta evenemang? Jag är även laktosintolerant, jag skulle uppskatta om någon kan instruera hovmästaren att ta det lugnt med grädden i svampsåsen.
Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Olle: Jag vill ha fakta. Hur många barn har mördats, våldtagits, misshandlats eller tagit livet av sig efter att ha blivit avkastade från SJ:s tåg de senaste 30 åren? Hur stort är egentligen det här problemet?

Det finns massvis med barn som mobbas dag efter dag, år efter år i skolan. Där finns det ett riktigt problem att diskutera och lägga resurser på. Att någon tjuvåkare blir avkastad av tåget någon gång ibland känns betydligt mindre angeläget i mina ögon.Jag tycker att vi lägger ned den här myggjakten nu och fokuserar på kamelerna istället.
Kommentera