Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1403074

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Huge: För det första så visar SEKOS "utredning", brev, redogörelse eller vad man nu ska kalla det, mest konduktörens egen historia. Här står ju ord mot ord och dennes berättelse kan ju naturligtvis inte tolkas som absolut sanning eftersom denne inte är objektiv part i det här dramat, tvärtom. Konduktören har en anställning att försvara och kommer naturligtvis att vara lika benägen att ljuga till sin egen fördel i samma utsträckning som flickan.

Däremot finns det ju oklarheter i flickans berättelse, helt klart. Tidigare så kunde man ju läsa att ett barn inte behövde lösa biljett på sträckan om denne var i sällskap av en vuxen. Man kunde även läsa att en biljett skulle kosta 8 spänn (om jag inte minns helt galet). Nu verkar det ju dock vara oklart vilken flickans slutdestination var.

Sedan vad du TROR om övriga fall är ju tämligen irrelevant. Jag lutar mer åt att övriga redogörelser, i kombination med SJ's uttalade dåliga rykte dom senaste åren, gör att man inte kan avvisa det som struntprat. Det är roande att du klankar ner på andras avsaknad av kritiskt tänkande och sedan vräker du ur dig något som implicerar att en massa människor är lögnare, utan att ens ha fakta i frågan. Amatörmässigt.

Slutligen så kvarstår ju dock det här med SJ's uttalande angående bristande rutiner. Man var ju mycket tydlig med att konduktören inte handlat enligt regelverket? Här skulle det vara intressant att veta på vilka punkter konduktören har misslyckats med att utföra ett korrekt arbete.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Olle: "Konduktören har en anställning att försvara och kommer naturligtvis att vara lika benägen att ljuga till sin egen fördel i samma utsträckning som flickan."

Kvalificerat svammel, eftersom det mesta av konduktörens version sannolikt gått att styrka via vittnesmål eller teknisk bevisning sas.
Och att han därför snarare aktar sig väldigt noga för att ljuga, då risken att avskedas vid upptäckt skulle vara mkt stor.

"Jag lutar mer åt att övriga redogörelser, i kombination med SJ's uttalade dåliga rykte dom senaste åren, gör att man inte kan avvisa det som struntprat. Det är roande att du klankar ner på andras avsaknad av kritiskt tänkande och sedan vräker du ur dig något som implicerar att en massa människor är lögnare, utan att ens ha fakta i frågan. Amatörmässigt."

Grattis till priset för årets mest logiska kullerbytta.

Så när JAG tror att övriga redogörelser till stor del består av partsinlagor där den drabbade kanske överdriver och t.o.m ljuger, då är jag amatörmässig.

Men när DU tror tvärtom och blint litar på alla redogörelser, ja då är det tydligen kalla fakta som kommit fram.

Var det amatörmässigt du sa?

Sen påstod du nånstans att SJ:s ändrade rutiner skulle vara nån sorts bevis för att man har gjort fel i det här fallet.
Märklig slutsats.
Det kan väl helt enkelt bero på att man vill försöka minimera riskerna för att såna här situationer ska uppstå i framtiden.
Betyder väl inte att man per automatik ansett att konduktören gjort nåt större fel i det här fallet, som jag ser det.

Sen är jag väl inte dummare än att jag begriper att konduktörerna säkerligen gör fel då och då, men det tycker jag kan anses vara mänskligt och förståeligt med tanke på att liknande situationer måste uppstå massor av gånger varje dag på våra tåg.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Nu till livets oväsentligheter. Vi har en bil som kan köras på både etanol och bensin. Jag är intresserad av att jämföra hur långt jag kan komma på respektive drivmedel. Alltså vad som i det långa loppet är mest lönsamt. Under vintern så använder vi oss uteslutande av bensin, så valet är snart inget val längre, men jag var bara nyfiken på hur jag gör för att räkna ut det?

Kommentera