Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1402975

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Olle: "Slutligen tycker jag att det är lite ironiskt att det är tack vare just det här fallet, som visar sig vara problematiskt, som läsare har skickat in massor av redogörelser för situationer där konduktörer faktiskt har handlat helt felaktigt, slängt av ungar med giltiga biljetter osv. Jag gissar att det är mindre tacksamt för SEKO att gå in och backa upp sina konduktörer där."

Kan hålla med om att det är ironiskt.
Men det säger ju öht ingenting om sanningshalten i dessa "läsares" egna berättelser om hur dom själva minsann har blivit behandlade på samma sätt som den här "11-åringen".
Skulle tro att majoriteten av dessa berättelser skulle visa sig vara exakt lika osanna och ensidigt subjektiva till egen fördel som den här "11-åringens" historia nu visat sig vara, efter en ordentlig undersökning från facket och SJ.
Och inte efter den sedvanliga "undersökningen" i media (läs: vi ringer barnet som kastats av och frågar hur det gick till, det räcker nog för att få hela bilden klar för sig....)

Är det inte ganska uppenbart att media i sedvanlig ordning har trampat i klaveret och inte är intresserade av nån sanning?
Och att djävligt många som gnällt över SJ nu sitter där med skägget i brevlådan och försöker försvara sina tidigare ståndpunkter in absurdum, alt tiger som muren för att man skäms över att ha gått på medias svammel och själv inte har förmåga att tänka kritiskt?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Huge: För det första så visar SEKOS "utredning", brev, redogörelse eller vad man nu ska kalla det, mest konduktörens egen historia. Här står ju ord mot ord och dennes berättelse kan ju naturligtvis inte tolkas som absolut sanning eftersom denne inte är objektiv part i det här dramat, tvärtom. Konduktören har en anställning att försvara och kommer naturligtvis att vara lika benägen att ljuga till sin egen fördel i samma utsträckning som flickan.

Däremot finns det ju oklarheter i flickans berättelse, helt klart. Tidigare så kunde man ju läsa att ett barn inte behövde lösa biljett på sträckan om denne var i sällskap av en vuxen. Man kunde även läsa att en biljett skulle kosta 8 spänn (om jag inte minns helt galet). Nu verkar det ju dock vara oklart vilken flickans slutdestination var.

Sedan vad du TROR om övriga fall är ju tämligen irrelevant. Jag lutar mer åt att övriga redogörelser, i kombination med SJ's uttalade dåliga rykte dom senaste åren, gör att man inte kan avvisa det som struntprat. Det är roande att du klankar ner på andras avsaknad av kritiskt tänkande och sedan vräker du ur dig något som implicerar att en massa människor är lögnare, utan att ens ha fakta i frågan. Amatörmässigt.

Slutligen så kvarstår ju dock det här med SJ's uttalande angående bristande rutiner. Man var ju mycket tydlig med att konduktören inte handlat enligt regelverket? Här skulle det vara intressant att veta på vilka punkter konduktören har misslyckats med att utföra ett korrekt arbete.
Kommentera