Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1402942

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.
Metal Guru: Först trodde jag att du själv hade lagt till avsnittet "tänk om". Men så var det ju inte. Det är ju bra att den här subjektiva styrelsen använder ordet "redovisa" istället för "bevisa" för mycket av dessa uppgifter förefaller ju komma från konduktören själv, alltså en annan sida av myntet helt enkelt.

Däremot finns det ju uppgifter som faktiskt går att bevisa, som talar emot flickan och systern. Det där med restaurangvagnen, att hon inte köpt sin biljett på själva tåget osv. Däremot förstår jag inte varför SEKO ska ta upp den här kvinnan (som tar hand om flickan) öht. vad har hon med deras utredning att göra? Hon försvårar ju bara polisens arbete, inte SJ's? Vad jag förstår så är SJ's policy att de inte tar något speciellt ansvar efter att man avhyst folk.

Bevisligen så backar inte SJ upp konduktören helt eftersom man ändrat rutinerna och dessutom konstaterar att rutinerna heller inte har följts i det här fallet.

Varför skriver man förresten ”11-åringen” med citationstecken i slutet? Är det fastslagit att flickan inte var 11 år eller försöker man att vara ironisk? Det finns många poänger i det här brevet men det känns lite skabbigt att å ena sidan sitta och kräva att SJ's presstalesman (om jag nu titulerar denne rätt) skall förbjudas att uttala sig i media samtidigt som man presterar ett brev av den här kalibern själva, speciellt i ett sånt här uppmärksammat fall.

Hade jag varit SEKO så hade jag nog också exkluderat moralkakan:

"Frågar om hon brukade gå in i en affär och ta grejer utan att betala..."

...speciellt om man försöker få konduktören att framstå i ett ljusare sken.

Sen reagerar jag också på själva tidslinjen här. Resan mellan Örebro S och Kumla tar alltså 12 minuter. Samtalet mellan konduktör och flicka kan alltså inte ha tagit längre tid än så, speciellt eftersom Kumla är en sån liten station att man inte gör längre stopp där. Ett förslag till SJ kan ju vara att man försöker lägga ner lite mer tid på att lösa såna här konflikter, där det är möjligt. Nu är det ju fortfarande oklart om flickan hade en fysisk biljett eller inte, det lutar väl dock åt att hon inte har haft det. Flickans familj borde ju kunna scanna in en bild av den här biljetten och skicka ut till pressen om den finns. Just nu framstår dom ju som lite av ett gäng skojare.

Slutligen tycker jag att det är lite ironiskt att det är tack vare just det här fallet, som visar sig vara problematiskt, som läsare har skickat in massor av redogörelser för situationer där konduktörer faktiskt har handlat helt felaktigt, slängt av ungar med giltiga biljetter osv. Jag gissar att det är mindre tacksamt för SEKO att gå in och backa upp sina konduktörer där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Olle: "Slutligen tycker jag att det är lite ironiskt att det är tack vare just det här fallet, som visar sig vara problematiskt, som läsare har skickat in massor av redogörelser för situationer där konduktörer faktiskt har handlat helt felaktigt, slängt av ungar med giltiga biljetter osv. Jag gissar att det är mindre tacksamt för SEKO att gå in och backa upp sina konduktörer där."

Kan hålla med om att det är ironiskt.
Men det säger ju öht ingenting om sanningshalten i dessa "läsares" egna berättelser om hur dom själva minsann har blivit behandlade på samma sätt som den här "11-åringen".
Skulle tro att majoriteten av dessa berättelser skulle visa sig vara exakt lika osanna och ensidigt subjektiva till egen fördel som den här "11-åringens" historia nu visat sig vara, efter en ordentlig undersökning från facket och SJ.
Och inte efter den sedvanliga "undersökningen" i media (läs: vi ringer barnet som kastats av och frågar hur det gick till, det räcker nog för att få hela bilden klar för sig....)

Är det inte ganska uppenbart att media i sedvanlig ordning har trampat i klaveret och inte är intresserade av nån sanning?
Och att djävligt många som gnällt över SJ nu sitter där med skägget i brevlådan och försöker försvara sina tidigare ståndpunkter in absurdum, alt tiger som muren för att man skäms över att ha gått på medias svammel och själv inte har förmåga att tänka kritiskt?

Kommentera

Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

Olle:
En kortis, innan jag drar iväg för att vara borta hela dagen:

"Flickans familj borde ju kunna scanna in en bild av den här biljetten och skicka ut till pressen om den finns. Just nu framstår dom ju som lite av ett gäng skojare."

Denna bild hade varit exakt den som alla tidningar hade betalt guld för at the time. Vad finns det för möjligheter att den inte finns?

Kommentera