Café

49272 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #1498324

Sv: Storspelarnas ego-tråd :)

Dream Team: Det här måste vara den sämsta diskussionen jag haft på HS sedan jag kom hit för 8 år sedan.

I alla sammanhang, oavsett om det varit i kompiskretsar, hockeylag, fotbollslag, skolgymnastik eller whatever, jag varit med i så har man alltid sagt "Liverpool vann med noll - tre." för att man då förklarar både omständigheterna och slutresultatet.

Då behöver man aldrig få frågan "aha, spelade dom hemma eller borta?" Det är ett smartare och mer logiskt sätt att uttrycka sig. Då avviker man heller inte från hur man rent statistiskt skulle ha presenterat siffrorna.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Storspelarnas ego-tråd :)
Olle: Nej, det har man inte alls alltid sagt. Skriver, eller säger du såhär, så blir det däremot helt rätt och väldigt lätt att förstå alla sammanhang i hemma- och bortaplansfavör:

Fel: Liverpool vann med noll - tre över ?????. Det går återigen inte att vinna i någon bollsport när du gjort 0 (noll) mål. Säger du att man vinner med noll-tre säger du ju precis det.

Rätt: Matchen ?????-Liverpool slutade 0-3. Liverpool vann alltså matchen med 3-0. Här får man förklaringen att Liverpool gjorde tre mål medan motståndarlaget då inte gjorde några alls.

Vi står nog vid vägs ände här vad gäller just den här diskussionen verkar det som. Du kommer inte kunna övertyga mig här eftersom du helt enkelt har fel :)
Kommentera

Sv: Storspelarnas ego-tråd :)
Olle:Jag håller med om att det är ett stringent sätt att uttrycka sig på. Däremot har jag erfarit att folk ofta blir lite förvånade och kommer med följdfrågor om man säger "Liverpool vann med 0-3". Därför kan det ibland vara bättre att säga "Liverpool vann med 3-0 på bortaplan", så slipper man garanterat svara på följdfrågor från vissa personer. :)
Kommentera