Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2703241

Sv: Zon för politiska diskussioner
Peja: Ja, det är därför lagen om hets mot folkgrupp är värdelös. En lag får inte vara så godtycklig:

www.dagensjuridik.se/nyheter/94-aring-atalas-for-hets-mot-folkgrupp/

Men när tiotusentals människor sjunger "KROSSA SIONISMEN!" så är det inte hets mot folkgrupp...?

Det går helt enkelt inte att förklara på något annat sätt än att det inte finns resurser att åtala 20 000 personer och framför allt, reda ut vem som har skrikit vad. Lättare att gå efter 94-åringar på nätet, där det dessutom finns cachade bevis.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett:

Den som i ett uttalande eller i ett annat meddelande som sprids hotar eller uttrycker missaktning för en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning eller könsöverskridande identitet eller uttryck, döms för hets mot folkgrupp till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter.

Sionism är en politisk rörelse som strävar efter att åstadkomma judarnas återvändande till Israels land.

Politiska rörelser är inte listade som det som avses som folkgrupper enligt lagen.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett:
Nej samtidigt så bygger lagar många gånger på att man får bedöma saker i en kontext. Alternativet är att ha extremt detaljerade lagar vilket heller inte fungerar särskilt bra.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Man kan konstatera, utan religion , men ändå med de 10 budorden och Jesus syn på livet som ledstjärna , hade vi troligen haft en bättre värld.
Hamas är vidriga, staten Israel beter sej vidrigt, men som vanligt är vanliga medborgare offren. Ytterst sorgligt alltsammans
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Man behöver inte åtala 20 000 personer om de bryter mot lagen samtidigt. Man behöver bara åtala några för att statuera exempel. Bevis på att specifika personer skriker specifika saker vore lätt att få fram via video, särskilt nuförtiden när varannan människa filmar och lägger ut saker på nätet. Därmed inte sagt om detta var hets mot folkgrupp, eftersom jag som sagt inte förstår lagen.
Kommentera