Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2704216

Sv: Zon för politiska diskussioner
Pinaceae: Fast det är ju det här som är grejen. Informationen kommer inte från högern, den kommer direkt från hästens mun. I senaste partiledardebatten basunerade Helldén ut hur vi måste kvotera in kvinnor på höga positioner i näringslivet. Redan idag fungerar det så i praktiken. Man kan hävda att privata företag gör som de vill, men samtidigt blir de helt bakbundna av ESG. Dvs, de kan välja att enbart ha män på höga positioner, men då förstörs deras kreditbetyg och i praktiken riskerar de att sätta företaget i konkurs.

Sedan konstaterar man glatt att "jämställda företag är mer lönsamma!" och att ingen sann förespråkare av marknadsekonomi kan ha några invändningar mot detta. Utan all kritik måste vara ett resultat av kvinnohat...!

I USA kvoterar man in individer på de ansedda universiteten baserat på hudfärg:

www.latimes.com/local/california/la-me-adv-asian-race-tutoring-20150222-story.html#page=1

Asiater blir alltså straffade på grund av deras hudfärg. Varför reagerar inte vänstern på denna uppenbara rasism?

Förklaringen ligger såklart i intersektionalismen. Men om någon annan kan förklara det på ett bättre vis så är jag idel öra. Detta sker i regel aldrig, utan det utmynnar alltid i påhopp om trollfabriker, hur SD minsann är nazister, hur Trump är psykopat etc. och hur man i förlängningen är lika ondskefull själv ifall man inte tar avstånd.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Är det infowars också?
Kommentera