Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2714904

Sv: Zon för politiska diskussioner
Peja: Ibland undrar jag om folk har lässvårigheter eller spelar dumma. Vänstertaktiken är att undvika logosbaserade diskussioner genom att via medvetna lögner misskreditera meningsmotståndaren ("nazist", "klimatförnekare", "rysstroll" etc.). Och det börjar bli sjukt tröttsamt.

Vidare kan man som sagt fördöma och Putin och samtidigt önska att Ukraina kapitulerar så att vi får ett slut på dödandet. Att råda sin tonårsdotter att inte vandra ensam hem genom förorten på natten är inte samma sak som att man låter de kriminella vinna, trots att alla är överens om att man borde kunna röra sig överallt i Sverige utan att vara rädd. Likväl måste man vara realistisk och inse att hur saker å ting borde vara och hur de faktiskt är tenderar att skilja sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Ja det är ett resonemang. Det är dock oerhört naivt att tro att det skulle få ett slut på dödandet och lidandet. På kort sikt, ja, men i ett längre lopp? Nä. Vad blir lärdomen? Auktoritära regimer kan kasta nog med kroppar i sina orättfärdiga krig så får de sin absoluta vilja igenom. Det är inte bara Ryssland som skulle dra den slutsatsen för övrigt, se exvis Kina.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Raseri i Ryssland: ”Nazism och nationalism”
En av dina kompisar har gått igång..
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Skippa din pinsamma offermentalitet.
Hur kan du vara så självupptagen att du anklagar andra för dålig läsförståelse och lögner när du själv är den största lögnaren.

T.ex. ditt påstående att Putin inte är ute efter hela Ukraina.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett:
Ja uttrycker man den ena åsikten utan att uttrycka den andra så blir det ju svårt att gissa. Du är ju dessutom rätt snabb att tillskriva andra åsikter de inte har, så börja med dig själv innan du gnäller på andra.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: ”Ibland undrar jag om folk har lässvårigheter eller spelar dumma. Vänstertaktiken är att undvika logosbaserade diskussioner genom att via medvetna lögner misskreditera meningsmotståndaren ("nazist", "klimatförnekare", "rysstroll" etc.). Och det börjar bli sjukt tröttsamt.”

Ja, det var väl precis det som Putin gjorde när han gick in i Ukraina med motiveringen att de ”är nazister”?

Att ljuga ihop anledningar och misskreditera motståndaren för att starta krig är en taktik som använts många gånger i historien.

Man måste vara bra korkad (lättpåverkad av propaganda) om man som går på den typen av lögner som utomstående.
Kommentera