Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2715011

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Enligt Brittiska Ministry of Defence så har Ryssland bombat 1621 Sjukvårdsinrättningar i Ukraina men alla dom var kanske också misstag?

För övrigt har Amnesty noll trovärdighet med tanke på att dom har hållt tyst om Rysslands alla krigsbrott under detta krig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
DrCox: Det är för övrigt inte bara Amnesty som har tagit upp hur Ukraina använt sig av mänskliga sköldar. Här är ett exempel på hur Ukraina spred propaganda om hur Ryssland atrackerat ett ålderdomshem, men där FN informerade om att Ukraina hade delat ansvar då soldater hade positionerat sig i byggnaden.

www.pbs.org/wgbh/frontline/article/ukraine-shares-blame-nursing-home-attack/

Detta ÄR per definition ett krigsbrott och ett bevis på hur Ukraina spridit desinformation i propagandasyfte. Sedan är det möjligt att Ryssland har gjort sig skyldiga till tusen gånger fler överträdelser, men det har ingen av oss någon aning om eftersom vi enbart matas med propaganda från ena sidan och lever i en ekokammare.

Efter bland annat Kony2012, BLM och MeToo tror jag alla gör klokt i att vänta tills krutröken har lagt sig innan man uttalar sig alltför självsäkert i dessa frågor, annars är risken att många kommer behöva damma av dumstruten eller flytta till San Diego...
Kommentera