Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2715037

Sv: Zon för politiska diskussioner
DrCox: "Att du här försvarar bombandet av ett barnsjukhus visar vilken skithög du är."

Jag har aldrig försvarat något bombande, tvärtom tycks jag vara den enda här som vill få ett slut på dödandet. Jag har heller aldrig jämfört antalet krigsbrott och det finns en enkel anledning till det, vilket är att det i krigstider är så mycket propaganda och desinformation från alla håll att det är omöjligt att veta vad som är sant eller falskt.

Ett exempel på detta är Palestinias bestialiska terrordåd. Först sade man att de hade använt hängglidare och en film på X spreds. Sedan fick en massa nyhetskaneler som visat filmen be om ursäkt eftersom det visade sig att filmen var tagen vid ett helt annat tillfälle. Senare visade det sig att de visst hade använt hängglidare, trots att filmen var fejk.

Palestinierna har konsekvent skrivit upp antalet sjukhusattacker och offer. Man måste vara bra naiv om man tror att propaganda bara kommer från ena sidan. Ukraina, ett av världens mest korrupta länder, har precis allt att vinna på att måla upp en bild av hur de försvarar sig mot kriminella ryssar som torterar och våldtar ukrainska kvinnor. Skit händer i alla krig, men ingen av hos sitter på tillräcklig information för att bedöma omfattningen.

För övrigt känns HS regler lite godtyckliga om det är okej att gång på gång tillskriva personer åsikter de aldrig har uttryckt och kalla dem för "skithögar". Även om det här är Café-tråden blir det lite väl primitiv nivå.
Kommentera