Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2715883

Sv: Zon för politiska diskussioner
Tarasov: Problemet är att många svenskar har en skev självbild av sig själva som intellektuella för att de följer CNN, MSNBC, Fox News och Reuters. Man anser [felaktigt] att man är kapabel att bilda sig en objektiv uppfattning då man läser artiklar från tidsskrifter över hela det politiska spektrat. Om någon hänvisar till, säg, Ben Shapiro eller Henrik Jönsson, blir man direkt stämplad som en foliehatt, trots att den rapporteringen dessa herrar gör ligger närmare traditionell journalistik än gammelmedia.

Detta är ingen lätt resa att göra. Jag är uppfostrad med att Socialdemokratin är en av de viktigaste faktorerna till varför vi i har haft så bra välfärd i Sverige. Jag fick lära mig tidigt i skolan att SVT och DN är seriösa tidskrifter, medan man ska ta det som skrivs i Expressen och även Svenska Dagbladet med en nypa salt.

Men oavsett politisk åskådning, går det inte längre att hävda att CNN eller SVT står för en mer objektiv rapportering än Daily Wire eller Henrik Jönsson. Det blir lika löjligt som att hävda att filmer gör sig bättre på VHS en streamingtjänster. Enda anledningen till att någon kan ha denna inställning är en nonchalans och aversion gentemot den moderna verkligheten. En verklighet där gammelmedia inte hade överlevt utan presstöd och public service-skatt. Det är en red pill-fråga; den dag man väl vågar ifrågasätta det vi blivit indoktrinerade med sedan barnsben, går det inte att vända tillbaka. Vissa barndsomvänner idiotförklarade mig i 10 års tid, innan de till slut accepterade den plågsamma sanningen med public service.

För oss som är mer intresserade av att se saker med egna ögon, och mindre intresserade av att höra vad imbeciller som Jonna Sima eller Anders Lindberg har att säga om saken, blir det tämligen löjligt med utspel som att no-go-zoner eller våldsromantik hos vänstern skulle vara någon form av populistisk högerpropanda. Kan rekommendera filmen "The Fall of Minneapolis", som på ett pedagogiskt och objektivt sätt skildrar exakt hur media medvetet vinklade George Floyd-incidenten:

m.youtube.com/watch?v=eFPi3EigjFA

Jag är emellertid inte naiv, utan inser att J F K och hans entourage kommer komma med högafflarna och avfärda filmen som lögnaktig propaganda. Jag är därför inte intresserad av att diskutera detaljer i filmen, utan vill mest uppmana alla som tror sig vara pålästa om BLM och George Floyd-incidenten att vara öppna för andra perspektiv, och därefter på nytt ställa sig om reaktionerna verkligen stod i proportion med händelsen. Bilda er en egen uppfattning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett:
Har inga åsikter källor i sig utan det var ihopklippet som störde mig.

Källan med Sebbe var fö från SVT.
Kommentera