Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2716200

Sv: Zon för politiska diskussioner
Wauzsig: Jag tvivlar på att manualen angav hur många minuter tekniken fick användas, men målet var att göra den kriminella medvetslös:

"The version of the Minneapolis Police Department's policy manual that is available on-line, however, does permit the use of neck restraints that can render suspects unconscious"
www.nbcnews.com/news/us-news/minneapolis-police-rendered-44-people-unconscious-neck-restraints-five-years-n1220416

"The motion includes 30 pages of Minneapolis Police Department (MPD) training materials. And it specifically includes information about the “maximal restraint technique”—along with a photo of an officer with his knee to a suspect’s neck during a training exercise—similar to the hold used by former officer Derek Chauvin."
www.lawofficer.com/training-supporting-the-neck/

Hur mycket våld som polisen får använda är en intressant fråga som bör diskuteras. Efter George Floyd har vi har minst två liknande situationer inträffat i Sverige:

"En av poliserna ska ha haft sitt knä mot den narkotikapåverkade mannens rygg och han ska enligt domen i tingsrätten ha dött av kvävning och hjärtstopp."
www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-dog-vid-polisingripande-pa-lidingo-polisen-frias-i-hovratten

"När polisen ingrep mot mannan ska de tryckt ned hans bröstkorg så han låg med magen mot marken. Detta grepp hölls kvar så länge att mannen drabbades av syrebrist och hjärtstopp, vilket ledde till att han avled."
www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/polis-atalas-ska-ha-kvavt-man-till-dods-vid-ingripande

Varför blev det inte upplopp världen över efter dessa händelser? Jag har inte heller hört många vänstersympatisörer vara upprörda över avrättningen av Ashli Babbitt till exempel:
en.wikipedia.org/wiki/Killing_of_Ashli_Babbitt

Det är fullkomligt rimligt att hävda att det faktum att hon försökte ta sig igenom barrikaden trots upprepade varningar, legitimerade avrättningen. Men Floyd ignorerade polisens order under betydligt längre tid och gjorde dessutom våldsamt motstånd. Michel Byrd, som avrättade Babbitt, blev inte ens åttalad - Chauvin fick 21 års fängelse. Tycker någon på fullaste allvar att det är rimligt, samtidigt som svenska poliser som gjort exakt samma sak blir helt friade?

När en brottsling uppträder hotfullt och ignorerar polisens order, finns det alltid en risk att olyckor sker. Det är jäkligt tråkigt, men så kommer det alltid vara. Det bästa är att helt enkelt lyda polisen. Vidare håller jag med om att det nog är klokt att ta bort MRT ur manualen, då den uppenbarligen verkar leda till många "olyckor". Men är det rimligt att lägga hela ansvaret på de individer som har blivit upplärda att använda MRT?

Jag tror de flesta är tillräckligt intelligenta för att begripa varför just Floyd-incidenten blev så stor. En vit man trycker sitt knä mot en svart man som skriker "I can't breathe". Det är bilden av en vit slavdrivare som behandlar svarta som boskap. Det var precis denna bild som BLM, påhejade av radikala demokrater, behövde inför valet 2020. Man ville skifta debatten till rasism och polisvåld, istället för ekonomi, för att på så sätt få ett övertag gentemot Trump. Chauvin blev en perfekt scapegoat, och dömdes baserat på reaktionerna snarare än handlingen i sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Du skulle argumentera varför Rodney King-incidenten händer hela tiden i Sverige och att det bara var vänstern, BLM och säkert transpersoner som tyckte det var över gränsen.

Jag tror Floyd bara vara droppen som fick bägaren att ringa över. Man måste vara extremt polariserad för att inte veta att det är ett stort övervåld mot svarta från vita poliser i USA. Jag tror att du gravt överskattar det där med "skifta debatten". Du ser spöken pä ljusa dagen känns det som och ser konspirationer i varje hörn.

Nu har vi alltså en potentiell vice president som gladeligen accepterar rollen bakom en person han anser är jämförbar med Hitler. Det säger lite om hur långt republikanerna kommit...

För övrigt är Biden höger sett till höger/vänsterskalan. Han är bara mer vänster än republikanerna, men han blev ändå kandidaten då demokraterna är rädda för att någon som är vänster skulle riskera mittenväljare.

Dessutom lär det som vanligt bli att demokraterna får klart flest röster.
Kommentera