Café

49208 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2717076

Sv: Zon för politiska diskussioner
J F K: L är väl det mest EU-vänliga partier av alla? Finns ju ingen seriös opinion i Sverige om att ens börja debattera Swexit och det är väl tur det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Peja: Det lär svänga fort. Redan 2026 kommer småföretagen (över 10 anställda) träffas av CSRD och detta kommer med största sannolikhet bli en chock för många småföretagare. De stora internationella bolagen kommer ha helt andra resurser för att kunna hantera CSRD och lär äta upp många av de mindre svenska bolagen. Jag förutspår en smärre katastrof för småföretagarna, och då lär röster höjas för ett Swexit.

För er som inte vet vad CSRD innebär, så handlar det i princip om att EU kräver att jag ska ha en viss procent transsexuella latinos bland mina anställda, annars får jag en dålig poäng för mitt arbete med social hållbarhet. Detta kan i sin tur påverka mina möjligheter till att låna pengar, vilket gör investeringar omöjliga, och mitt företag kommer därigenom vara chanslöst på marknaden över tid.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Peja: Nej, EU är bra även om jag tycker att det är lite av en jätte på lerfötter. Det finns mycket jag ogillar, men tar man cybersäkerhet exempelvis så driver de på oerhört mycket. Den här regeringen är nästan sämre än den föregående där.

Det är dessutom så att vi aldrig skulle haft den ekonomi vi har som exportland utan den inre marknaden.
Kommentera