Café

49208 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2717094

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett:
Var i direktivet hittar du stöd för den tanken?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Tarasov: Och för att förtydliga så är inte detta en diskussion om huruvida mångfaldsarbete är bra eller ej, utan om hur dessa krav kommer slå mot småföretagare. Dvs, om du och 10 vita, heterosexuella grabbpolare från Universitet startar ett företag ihop, så kommer ni per automatik ses som en riskabel investering bland långivare, eftersom er ESG-poäng kommer vara i botten och ni saknar resurser för att göra en bra CSRD-rapportering. Undersökningar visar att enbart en bråkdel av de svenska företagen har resurser för detta. Det är rena vansinnet, och kommer givetvis öka motståndet gentemot EU.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Tarasov: Menar du CSRD? Det finns beskrivet på många håll, bland annat av PwC:

"Genom att höja kvalitetskraven på hållbarhetsrapportering till samma nivå som den finansiella rapporteringen, minskas riskerna för green eller social washing. Med CSRD kopplas också ESG tydligare till bolagens affärsmodeller och strategier."

www.pwc.se/csrd

ESG finns väl beskrivet på Wikipedia:

Social aspect: Data is reported on employee safety and health, working conditions, diversity, equity, and inclusion, and conflicts and humanitarian crises,[47] and is relevant in risk and return assessments directly through results in enhancing (or destroying) customer satisfaction and employee engagement.

en.wikipedia.org/wiki/Environmental,_social,_and_governance

Nyckelorden är "diversity, equity, and inclusion". ESG är förklaringen till varför Lilla Sjöjungfrun numera är mörkhyad, varför Star Wars numera handlar om lesbiska rymdhäxor, varför Gillette gör reklamfilmer om toxisk manlighet och transor som rakar sig, samt varför Dylan Mulvaney blev posterboy (eller postergirl) för Bud Light.

www.forbes.com/sites/jonmcgowan/2023/04/12/was-bud-lights-dylan-mulvaney-decision-about-esg/

Här är ett väldigt aktuellt exempel:

"Arbetsgivaren ställde frågor om hans etniska bakgrund, sexualitet och funktionsnedsättning.

Företaget själva skriver i annonsen att mångfald är något de ”brinner för” och att frågorna lättare ska hjälpa dem att förstå mångfalden bland de jobbsökande."

www.aftonbladet.se/nyheter/a/mPrBy4/sokte-jobb-fick-fraga-om-sin-sexualitet

Dessa frågor kommer inte som någon överraskning för oss som har hängt med, utan ligger helt i linje med den statistik som många företag desperat försöker förbättra just till sin hållbarhetsrapportering:

impact.disney.com/app/uploads/2024/03/2023-SSI-Report-4.pdf

Bifogar lite bilder från Disneys rapportering som visar varför det är företagen vill åstadkomma i sin rapportering för att säkerställa en hög ESG-poäng:
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Tarasov:
"Var i direktivet hittar du stöd för den tanken?"

Det gäller att läsa bredvid raderna, med hjälp av Infowars och andra högerextrema desinformationsspridare, förlåt "sanningssägare" ska det ju vara....
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Höger hit och vänster dit! De flesta av mina barndomskompisar röstar på Moderaterna och alla inklusive de få som röstar på SD tycker att Donald Trump är en pajas att Orban är en idiot att Putin är en dåre och ingen e det minsta vänster! Jag tycker likadant + att jag fördömer både Israel och Hamas!!
Dom e höger och jag e sosse:) otroligt!!
Kommentera