Café

49208 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2717110

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett:
Nä var i Eu - direktivet kan du utläsa att småföretag kommer tvingas anställa transsexuella latinos. Inget i det du hänvisar till ger stöd för det. Det framstår som en lögn från din sida.

Tillägg till din senaste kommentar - skulle gissa att det inte alls kommer slå så. Men du får ju såklart spekulera bäst du vill.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Tarasov: Vad man lätt kan konstatera är att vi i Sverige generellt är usla på att tolka EUs direktiv. Som det där att det skulle vara förbjudet att elda ris. Det finns en ambition om att inte elda för mycket, men det finns absolut ingenting som ger stöd för att förbjuda majbrasor.

Men juridiskt språk är någonting annat än vanligt språk.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Tarasov: Jag sitter som sagt i styrelsen i ett relativt stort svenskt företag och diskuterar dessa frågor med våra revisorer löpande. Även för oss som har stora ekonomiska muskler och in-house-kompetens att driva dessa frågor, innebär det en stor utmaning. Vi har redan tidigare haft krav på att det alltid måste finnas med en kvinna bland slutkandidaterna vid rekryteringar (även om det innebär att 10 män med bättre CV gallras bort), och nu kommer fokus ligga på att öka representationen av etniciteter och sexualiteter/könsidentiteter. Och det gäller ett företag som är verksamt inom industrin.

Om förmådde dig att läsa mitt förra inlägg, torde du ha sätt att det står klart och tydligt att "equity" är en del av social hållbarhet. "Equity" ska inte förväxlas med "equality", utan betyder att människor som enligt läran om intersektionalitet har sämre förutsättningar i livet skall ges fördelar som exempelvis inte vita män får:

"The term “equity” refers to fairness and justice and is distinguished from equality: Whereas equality means providing the same to all, equity means recognizing that we do not all start from the same place and must acknowledge and make adjustments to imbalances."

Så det blir lite 10 000 tyska bögar-nivå på "EU-direktiven beskriver inte explicit att företag måste anställa transsexuella latinos. Det går säkerligen lika bra att rapportera att 25% av de anställda har utom-europeisk bakgrund eller att 15% är en del av HBTQ-rörelsen. Du begriper poängen, som är att för att företag ska kunna redovisa hur de jobbar för "equity", så måste de aktivt söka efter medarbetare kvalar in i vissa specifika kategorier. Utöver att denna process är kostsam, både med avseende på rekrytering och rapportering, leder det även till att företagens kompetens urholkas då man anställer baserat på ras, kön och sexuell läggning, snarare än kompetens.
Kommentera