Café

49208 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2717355

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett:
Avgången kommer kanske inte som en chock, drevet går och någon får ta ansvar. Gör inte så mkt skillnad. Men har du förstår nu det här med direktiv va?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Tarasov: Föga förvånande så verkar regeringen vaska 40 miljarder från EU. Det handlar mest om att man minskade reduktionsplikten väldigt mycket. Det var ideologiskt och ingenting annat.

Skulle man velat göra det bättre för de som kör fossilbilar kunde man gjort reseavdrag eller landsbygdsbidrag, men nu ville man inte göra det bättre för Sverige och svenskarna.

Det är lite som att höja straffen oerhört för en massa brott. Det ser bra ut, men är samhällsekonomiskt vansinne och resultatet blir sannolikt mer brottslighet. (Det finns brott som dock behövde ha högre straff som att bära vapen, vara med i våldsbejakande organisationer o.dyl.)
Det finns många undersökningar/forskningar som snarare pekar på att fotboja är extremt mycket bättre om man är intresserade av att minska brottslighet.
(Här ska sägas att Morgan Johansson inte var mycket bättre som också slumpmässigt höjde straffen. Synd bara att inte den nya regeringen lärde sig ett skit)
Kommentera