Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2718416

Sv: Zon för politiska diskussioner
Rulltårtan : Det är svårt att ha koll, då högermusik nästan alltid censureras.

Gillar man rap (vilket inte jag gör), så är Tom MacDonald kvalitet:

youtu.be/2l6JUNFAJ9o?si=SfoXTCJQgAvlttXJ
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Det här måste vara bland det mest oärliga jag läst någonsin. Jag trodde det skulle vara helt omöjligt, men Gunnar Strömmer förefaller vara den överlägset sämsta politikern från Örnsköldsvik.

Det är helt riktigt att förebyggande är oerhört viktigt. Under den här regeringen så säger 96% av kommunerna att de kommer eller tror sig minska pengarna till skolan och därmed förebyggande. Det låter bra med 2,8 miljarder, men pga inflationen innebär det ändå en minskning av pengarna. Man bara låtsas att det är ett tillskott.

Synen på högre straff är inte ny. Morgan Johansson höjde ungefär hälften av straffen till synes slumpmässigt. Det var oftast lika korkat då. Strafflängden är inte så förebyggande som man kan tro. Däremot ökar risken för återfall, svårare anpassning till samhället, risken för radikalisering, risken för infiltration av kriminella till kriminalvården, advokater, åklagare osv.

Snälla politiker. Höj straffen på de få brott där det kan ge effekt, såsom medlemskap i en våldsbejakande organisation såsom gängkriminalitet, mc-klubbar och NMR. Annars så höj inte straffen och använd fotboja i så mycket det är realistiskt för den har till skillnad från det mesta tvärtemot Strömmers politik visat sig fungera väldigt bra.

Nu är det var forskningen säger, men politiker verkar ointresserade av att göra samhället bättre. Man vill bara vinna nästa val.
Kommentera