Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2718497

Sv: Zon för politiska diskussioner
J F K: Märkliga slutsatser du drar när man ber dig att tillgodose samma forskningsbelägg för dina åsikter som du begär av dina meningsmotståndare.

Jag är för mycket hårdare straff, men ser ingenting i din argumentation som antyder att straffet var för milt för GM i länken.

Det du skrev var: ”I och med att jag tyckt att medlemskap i våldsbrjakande organisationer såsom gäng och mc-klubbat skulle ge längre straff trodde jag att du var intelligent nog att förstå att den typen skulle ge längre straff.”

Om inte GM var medlem i någon våldsbejakande organisation, så är du ju alltså inte för hårdare straff i det fallet, eller?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Peja: Du gör dig dummare än du är, rimligen.

Jag menar att gängbrottslighet ska bestraffas hårdare. Tror du då att jag anser att sådana där straff är bra? Det vore barrockt.

Jag pratar överhuvudtaget inte om den typen av kriminalitet eller för den delen sexbrottslighet gällande att inte höja straff. Jag har aldrig någonsin skrivit att det inte finns brottt som inte straffen kan/ska höjas för. Snarare den exakta motsatsen.

Däremot finns det massor av brott där effekten blir kontraproduktiv. Om risken för återfall i brott ökar vid längre straff, har det då givit en bra effekt? Att ha någon inlåst kostar mer än två poliser på gatorna. Någonting som har mycket mer preventiv effekt.

Jag kommer fortsätta hävda att det är mycket bättre att inte en gängvåldtäkt blir av eller att ett mord inte utförs än att man låter rekryteringen fortsätta öka genom att inte göra ett dyft för att motverka den, utan istället vräker man extremt mycket pengar på att låsa in personer där risken är stor att det får motsatt effekt.
Kommentera