Café

49375 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2718658

Sv: Zon för politiska diskussioner
J F K: ”Jag kommer fortsätta hävda att det är mycket bättre att inte en gängvåldtäkt blir av eller att ett mord inte utförs än att man låter rekryteringen fortsätta öka genom att inte göra ett dyft för att motverka den, utan istället vräker man extremt mycket pengar på att låsa in personer där risken är stor att det får motsatt effekt.”

Hur motverkar man gruppvåldtäkter? Vad säger Jerzy Sarnecki, som jag antar är din guru? Det handlar väl inte om gängkriminalitet?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Peja: Sarnecki är absolut inte min guru, men då han är professor och forskar på sådant är han en av många mam bör åtminstone lyssna på.

Förstår att du hellre killgissar än försöker sätta dig in i forskning.

För att vara extremt tydlig. Något jag tyckte jag var. fotboja som straff verkar snudd på entydigt enligt alla forskningsrapporter göra risken för återfall mindre. Det ska givetvis endast användas för kortare straff. Tydligt är ett halvår, men vid längre straff kan det användas i kombination. Nu väjer Strömmer medvetet och mot vetenskapen att låsa in sådana. Det ger fler väljare, även om det alltså minskar risken för återfall och är samhällsekonomiskt bättre.

Ungdomar är svåra. Helt klart fungerar inte de SIS-hem Bildts regering tog fram. Alldeles för lätta att rymma från och för korta straff så man kan "ta ett par år" för att öka status och "bli någon".
Att sätta så unga brottslingar med vuxna är helt hål i huvudet. De får en utbildning i brott och får en återfallsfrekvens som är extrem. Vill vi förvandla dem till yrkesförbrytare är det nog det bästa sättet. Man måste kombinera det med vård/utbildning på något sätt, men hur vet jag inte. Bara att det inte fungerar alls som det är tänkt.

Där hade jag hellre sett att man lagt de 30 miljarderna avsedda för fängelsestraff lagda på att förebygga, men tyvärr har kommunerna fått mycket mindre pengar, så trots slaget i luften på 2,8 miljarder så kommer nästan alla kommuner minska förebyggande insatser. Men, det ger inga väljare att minska gängbrottsligheten. För det måste man visa handlingskraft med hårda tag och stenhårda straff.

Notis. Danmark sägs vara föregångare, men redan innan straffhöjningen hade de färre livstidsdömda och med kortare strafftid än Sverige per capita.
Kommentera