Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2718782

Sv: Zon för politiska diskussioner
J F K: Vilka straff tycker du det ska vara fotboja på var lite mer konkret.

Förebyggande åtgärder kan inte stoppa gängbrottsligheten här och nu den är ett långsiktigt arbete som kan ge effekt på längre sikt man måste satsa på både för att knäcka gäng brottsligheten här och nu måste man sätta dess individer i fängelse och beslagta deras deras pengar och statusprylar detta måste man göra samtidigt som man jobbar med förbyggande åtgärder på dig låter som om det ena utesluter det andra.

Förövrigt är Sarnecki en tomte som har haft fel i det mesta dom gångna åren det finns andra mer trovärdiga kriminologer att lyssna till.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
DrCox: Synd bara att dagens regering inte håller me. Vi ska ge upp och acceptera faktum, hellre än att som i Danmark jobba med integration och förebyggande. Politiken är extremt tydlig. Väldigt mycket mer pengar på straffskärpningar med väldigt tveksamt utfall och likaledes väldigt mycket mindre pengar på integration och förebyggande.

Det låter bra med att sätta gängkriminella i fängelse, men om rekryteringen som nu tillåts verka mycket snabbare än vi sätter personerna i fängelse skulle jag säga att det är ett gigantiskt misslyckande. I alla fall om målsättningen är att öka tryggheten och minska antalet mord.

Och min aversion mot högre straff generellt gäller alltså inte gängkriminalitet. Tydligen måste jag poängtera det varje gång.

Fotboja går väl att använda på det mesta där straffen är korta. Som ekonomisk brottslighet. Poängen är att det innebär mindre risk för återfall. Något jag personligen tycker är bra, men där känner jag att många hellre ser fängelse även om det innebär att flera människor kommer drabbas i slutänden. Serieförbrytare har förbrukat den rätten.
Kommentera