Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2719510

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: En kvinna är en fullvuxen person. Detta handlar om barn.

Lagen benämner hygienprodukter i samband med mens som ”menstrual products” och hänvisar sedan till ”menstruating students” inom ett särskilt spann av årskurser som de med behov av detta. Klart och koncist med en tydlig koppling mellan dessa parter.

Din tolkning känns krystad och aningen utsvävande för att tvunget dra in andra delar av den större debatten och på så sätt få hem din poäng. Du kan för all del spekulera i att det är någon sorts ”woke”-agenda i spelet här - men jag ser inga belägg här för att så ska vara fallet förutom just detta. Dina spekulationer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
KB: Hårklyveri. Ska man vara krass är man inte fullt utvecklad förrän vid 25-30. Men de flesta identifierar sig ju inte som flickor eller pojkar, utan som män eller kvinnor - Om man nu inte heter Dylan Mulvaney.

Återigen är detta klassisk fokusförflyttning, som är vänsterns paradgren: "Du kallade flickor för kvinnor, vet du inte skillnaden!?". Det är direkt ur DEI-vänsterns playbook, så det blir märkligt när du hävdar att du inte är vänster men sedan går all-in på retoriken. Möjligtvis att Centerpartiet är så pass all over the place.

Nåväl, likväl förstår du säkert poängen:

1. Vem som helst, oavsett ålder, får identifiera sig som vad som helst
2. Om en "menstruerande person" identifierar sig som en "man" - förlåt, "pojke" - kan det redan nu på många platser klassas som ett hatbrott att inte respektera önskemål om pronomen etc.
3. Om EN ENDA menstruerande person identifierar sig som pojke och inte får tillgång till mensskydd, så har skolan misslyckats med att uppfylla lagkraven om det inte finns tillgängligt på pojkarnas toaletter

I dagens samhälle, där vi går igenom en epidemi av sinnessjukdomar som "könsdysfori", hade åtminstone inte jag gamblat...

Blir dock lite nyfiken när du berättade om ditt yrke; har du fått utbildning i dessa saker, exempelvis vilka ord du ska använda när klienterna är islamister, icke-binära etc.? Är det specat i rollbeskrivningen hur olika individers behov skall tillgodoses baserat på etnicitet, religion, könsidentitet och sexuell läggning? Min teori är att det nästan alltid är specat, så hade varit skönt att bli motbevisad.
Kommentera