Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2721443

Sv: Zon för politiska diskussioner
mattias - 74: Har inte Facebook. Har haft för många lågbegåvade högerdårar som tjafsat och har alldeles för dåligt tålamod med korkade människor.

Hanif Bali som brukar ha rätt unkna åsikter och som säger sig irritera sig på människor som inte faktakollar saker (samtidigt som hans uträkning att vi inte har tillräckligt med mineraler för att ha batterier till omställningen baserade sig på att alla människor från nyfödda till 100-åringar skulle ha 11 Teslor). Killen som lär ha varit en av Sveriges genom tiderna minst produktiva rikdagsmän..

Han har i alla fall skrivit en ledare jag köper in på:
www.expressen.se/ledare/hanif-bali/sverige-maste-bryta-det-sista-stora-tabut-/

Har alltid irriterat mig på kraven gällande ämnen som svenska och matte för många yrken.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
J F K: Det där är ju helt och hållet sossarnas påhitt. Hade kompisar på högstadiet, som hade svårt med skolan, som skippade gymnasiet och blev målare eller dylikt vid 16 års ålder. Jag var en av de högpresterande, som lade ytterligare 10 år på vidare studier. Men som nyexaminerad skämtar man inte bort 10 års arbetslivserfarenhet, oavsett yrke. De har gått igenom finanskriser, revisioner, reformer, ja, allt möjligt. Trots fina studieresultat och att jag har gjort det bra i min karriär, kommer jag troligtvis aldrig "komma ikapp" de som kom ut arbetslivet som 16-åringar.

Jag insåg sedan, att av mina intelligenta vänner, så har samtliga av de som lyckats bäst, hoppat av sina utbildningar. Samma sak gjorde exempelvis Elon Musk.

Dessvärre har vi lurat unga svenskar att en eftergymnasial utbildning på något sätt kommer leda till en trygg ekonomi.

Svenska på acceptabel nivå bör dock vara ett krav, oavsett vilket yrke man har.
Kommentera