Café

49233 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2721598

Sv: Zon för politiska diskussioner
J F K: Gymnasielärare har en genomsnittslön på 42 500 kr idag, vilket får ses som en väldigt bra lön.

Nu var det visserligen ~10 år sedan, men de löner jag blev erbjuden som nyexad masteringenjör från KTH låg på 20 000 - 25 000.

Var glad över din höga lön, men det är snarare undantag än regel. En medellön på över 40 000 är, inflationen till trots, inte ett lågavlönat yrke. Arbetar tillsammans med en otroligt duktig programmerare i 40-årsåldern, en av de skickligaste jag har träffat. Extremt dedikerad, sitter på kvällar, helger och semester för att hålla sig uppdaterad. Har ruskigt bra koll på AI-utvecklingen och annat som ligger rätt i tiden. Han blev helt rörd när han insåg att han efter lönerevisionen skulle tjäna över 40 000. I hans värld var det som en dröm som gick i upplevelse.

Så min gissning är att det snarare är du som ligger högt än lärarna som ligger lågt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett:

Den där siffran känns inte korrekt, min kollega som är nyutexaminerad förskolelärare har runt 35 i ingångslön så att gymnasielärare skulle ha 7500 mer i genomsnittlig lön låter inte rimligt
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Var hittar du den siffran? Saco placerar genomsnittslönen på 35000, vilket stämmer bättre överens med den bilden jag har från bekanta lärare och rektorer. Vet att nyexaminerade landade på strax över 30 här i Umeå med omnejd för några år sedan. Sen tjänar de naturligtvis inte lika bra som typ Göteborg och Stockholm här uppe.
Kommentera