Café

49233 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2721948

Sv: Zon för politiska diskussioner
KB: 37 000 i ingångslön är galet mycket enligt mig. När jag intervjuar nyexade ingenjörer med de löneanspråken säger jag "tack, men nej tack". Runt 30 000 kr som ingångslön för en civilingenjör i storstadsområdet och 25 000 kr för en högskoleingenjör känns rimligt.

Dagens nyexade är tyvärr i regel helt dumma i huvudet, ungefär som att deras examen per automatik skulle göra dem till produktiva medarbetare. Man bör komma in med en sjujäkla ödmjukhet. Ungefär som att Måns Carlsson inte börjar med att kräva poweplaytid och 200 000 kr i månaden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Har såklart noll koll på din bransch, men jag har bekanta som inte ens slutförde sin ingenjörsutbildning på universitetet utan istället landade rejält högavlönade jobb i samband med deras examensarbete. Inom IT, data och programmering. Tycker det var ruggigt korkat att inte göra klart de sista kurserna eller att det fanns något sorts krav från arbetsgivarna, men de jobbar fortfarande kvar inom det fältet och lever jäkligt gott.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Jag har dock inte hört talats om något liknande tidigare. Sticker nog ut jämfört med resten av Sverige, undantaget Stockholm kanske.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Om det är realistiskt att få en lön, oavsett om man är nyexaminerad eller inte, så är man ju dum om man inte begär det. Gissningsvis kollar de lönenivåerna med varandra. Sen kan du tycka att det är för mycket, men om företag är beredda att är betala det, så är det ju uppenbarligen en marknadsmässig lön. Så där haltar din jämförelse med Måns Carlsson avsevärt.
Kommentera