Café

49233 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2722007

Sv: Zon för politiska diskussioner
KB: Jo, det finns branscher som är jäkligt högavlönade. Har haft kompisar som skolkade sig genom skolan och sedan flummade runt fram 30, innan de beslutade sig för att gå en crash course inom IT. Arbetade sedan med att åka runt och installera Office 365 och konfigurera Outlook på kundernas datorer för 1500-2000 kr per timme.

Det slår mig dock att många från mindre städer tycks tro att gemene stockholmare sitter på trendiga kontor, surplar latte och drar in 75 000 - 80 000 utan problem, och den bilden stämmer helt enkelt inte. De allra flesta skulle vara väldigt nöjda över 40 000 i lön.

Vi måste komma ihåg att lärare har lång sommarsemester (även om den har blivit kortare) och jul- och påsklov. De slipper debiteringskrav och säljmål och kan fokusera på att göra ett bra jobb istället. Ledighet är ledighet, dvs ingen elev kommer ringa i mitten av juli och kräva att de avbryter semestern för att fixa något akut. Som konsult är du aldrig riktigt ledig, vilket äter upp dig inifrån över tid.

Faktum är att jag länge funderade på att bli lärare tills jag insåg vilket kaos det har blivit i många skolor. Det var väl tingsrätten eller liknande som kallade lärarrollen för ett "högriskyrke" när en lärare hade åkt på spö av en elev.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Bad_Brett: Nåja, lärare har lika många arbetstimmar över ett år som andra yrken. Sommarledigheten är längre på grund av kompenserad ledighet från högre belastning och arbetstid under andra delar av året. Avundas verkligen inte den enorma stressen som många lärare erfar under exempelvis tiden då nationella prov ska administreras och betyg ska sättas.
Kommentera