Café

49281 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #465269

Boktipset
Ninnaninnaninnanaa, ninnaninnaninna, ninnaninnanininininna, ninnanininininaa * boink * Veckans boktips!

Vad gör Stefan Mählqvist nuförtiden dårå?

På Caféet har det snöats på bredbent hejåhårock och klämmig dansbandsmusik länge nog. Har ingen läst någon rolig eller bra bok på slutet som de kan rekommendera?

Här får ni mina tre senaste:
"Lögner (och de lögnaktiga lögnarna som sprider dem)" av Al Franken.
www.bokus.com/cgi-bin/more_book_info.cgi?ISBN=9171396608&pt=search_result
Jag läste den när den kom ut förra året som uppladdning för att flytta till USA. Den återutgavs här för några veckor sedan och jag köpte om den och garvade mig igenom den i helgen. Handlar om Bush och hans kompisar. Många av de som får skit slängt på sig är amerikanska mediekändisar som är okända i Sverige. Spelar ingen roll. Lustmorden är så roliga att alla kan njuta av det och det som handlar om republikanernas världsbild har betydelse för svenskarna också.


Den här finns nog bara på utrikiska än?
"The Curious Incident of the Dog in the Night-time"
www.bokus.com/cgi-bin/more_book_info.cgi?ISBN=1400032717&pt=search_result
Plockade den i en pocketshop på en flygplats förra veckan utan att ha hört talas om den. Otroligt bra. Handlar om en autistisk pojke som utreder mordet på grannens pudel. Och om så mycket mer. Vet inte hur lockande det låter men den är bland de bästa böcker jag någonsin läst.



Mitt nuvarande projekt:
Oh, Play that thing - Roddy Doyle
Roddy Doyle har skrivet flera tragikomiska böcker som utspelar sig på irland och blivit filmade som The Commitments, Snapper och The Van. För några år sedan kom "A Star Called Henry" som är en historisk skröna om en yrkesmördare som är engagerad i det irländska upproret mot england på 20-talet. Den här boken är rätt ny och utgör fortsättningen på historien om Henry Smart när han kommer till USA på flykt från allt som har med irland att göra. Jag har kommit halvvägs och den är inte lika bra som föregångaren tror jag.
www.bokus.com/cgi-bin/more_book_info.cgi?ISBN=0670033618&pt=search_result
Kommentera