Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #702825

Sv: Arbetsförmedlingen ???
Per HApps: Jag tror att det finns många som känner sig rätt säker på sin anställning som i det läget känner så som du beskriver, typ "jag-tycker-arbetslösa-är-ett-jävla-pack-och-tänker-inte-betala-för-att-de-är-arbetslösa". När man väl hamnat i situationen, att bli arbetslös, och sedan inse att ingen arbetsgivare vill ha dig på hemmaplan så tror jag att många önskar att de inte sagt att man tycker det är rätt att flytta etc.

Det är svårt att generalisera arbetslösa. Det finns ungdomar som kanske inte hunnit skaffa familj och därför kan flytta på betydligt enklare premisser än en medelålders person som har hus, familj, barnbarn o.s.v.

Ibland känns det som att det alltid är människan bakom arbetslösheten som är boven. Men är det verkligen så? Jag kan tycka många gånger att det är staten som indirekt orsakat en människas ofrivilliga arbetslöshet. Visst, jag kan köpa att om en människa värdesätter sin hemort så mycket att man inte kan tänka sig att flytta, så kan man få vara beredd på att sänka sin ersättningsnivå. Det är rimligt. Men att tvinga någon att flytta som liksom rotat sig med hus, familj o.s.v. tycker jag är orimligt.
Kommentera