Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #703570

Sv: Arbetsförmedlingen ???
Per HApps: Jag har aldrig snackat om att det är omöjligt att röra på sig om man har familj och barn. Jag sa att det blir betydligt mycket svårare.

Jag tycker att det är vid sådana här tillfällen som A-kassan ska ha förståelse (det har dom också ibland av det jag förstått) och ge mer tid för dem som är drabbade. I min värld är det orimligt att tvinga någon att ta ett jobb som påverkar sin livssituation så markant. Jag menar, ett barn som är ett halvår ska inte få se sin pappa mer än 2 dagar varannan helg, i 4 år??!!

I just ditt fall vet jag inte vad som föranledde att du tog jobbet men jag anar att jobbet i sig var relativt välavlönat och du ansåg att det var värt det framför ett mer lågavlönat jobb som faktiskt fanns på hemmaorten? Du hade, hoppas jag, ändå en valmöjlighet?

Jag förespråkar inte att människor är arbetslösa och får A-kassa. Det påverkar våra skatter, vi som jobbar OCH även de som är arbetslösa. Jag menar bara att det måste finnas en viss human tankebana när man tvingar människor att söka på andra orter än den man bor på. En mer individuell bedömning där man inte ser krasst på de lagar som finns. Nu bedömer man delvis så, men detta vill man ju strama åt betydligt. Det är det jag kan ha vissa invändningar mot.
Kommentera