Fotboll

16657 inlägg · 42 ämnen

Inlägg #1181030

Sv: Allsvenskan
Random: fast du kan ju vända på det och fråga varför oskyldiga spelare i andra lag ska drabbas av att Wanderson spelar fast han inte får.

Jag är av uppfattningen att om man kommer fram till att han saknade giltig spelarlicens så ska resultaten skrivas till 3-0 för motståndarna i varje match han har deltagit, för det är straffet för att spela med en icke kvalificerad spelare. Jag vet att det bara är ett misstag från Gais sida, men ska det räcka som ursäkt? Nej, jag tycker inte det. I så fall skulle ett lag kunna ställa upp med en avstängd spelare i en viktig match och sedan säga "nämen hoppsan, vilket misstag då, oj så klantiga vi var nu men det var ju bara ett misstag vi såg inte att han fick det gula kortet i förra matchen" och sedan får man behålla poängen. Det är faktiskt klubbens skyldighet att hålla koll på att alla spelare är kvalificerade att delta i matcherna som spelas och en så stor sak som att ett arbetstillstånd har gått ut måste de helt enkelt ha koll på - det handlar ju faktiskt om att killen har brutit mot svensk lag genom att arbeta här utan arbetstillsstånd. Om förbundet kunde flytta ner Örebro på grund av en bokföringsmässig teknikalitet så kan de skicka ner Gais på sista plats för detta. Det finns faktiskt också en parallell i det här med Johan Karlsson i Elfsborg 2001, där blev Elfsborg av med en hel hög poäng därför att Karlssons övergång inte var helt klar och den gången var det till och med förbundet själva som hade glömt ett papper. Elfsborg fälldes ändå eftersom det var deras ansvar att hålla koll på att de hade fått alla papper påskrivna, så om förbundet kommer fram till att Wanderson saknar giltig spelarlicens så ska poängen dras, som jag ser det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allsvenskan
LL: Enligt Text-TV kan det som mest röra sig om nio poängs avdrag tack vare en inlagd preskriptionstid.

Som jag ser det bör inte GAIS eller något annat lag straffas (eller gynnas) då man inte har haft som uppsåt att fuska med reglerna utan att det rör sig om slarv. Det rör sig knappast om att de gömmer en illegal flykting eller så, Wanderson har man inte direkt gömt utan satt honom längst fram i rampljuset. Däremot kan man ge dem ett bötresstraff och tvinga dem att skicka ett par personer i styrelsen på en administrationskurs, eller så.

Sedan kan faktiskt förbundet själva ta på sig lite ansvar. Se till att kräva in arbets- och uppehållstillstånd för samtliga spelare som behöver det INNAN varje säsong (och givetvis när en spelare värvas under säsong). På så sätt skulle vi slippa sådant här tjafs.

Tråkigt när idrott ska avgöras med paragrafrytteri och inte på plan.
Kommentera