Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Swe-Ryss

« · 980660 Till forumet


Swe-Ryss
Kul att se Hemlin i Globen. Han fick ju skelet värmlänningen att framstå som efterbliven.

Hm................... Blev det inte väldigt känsligt när ny tränare för LHC kom på tal och nästan pinsamt när Wikegård blandades in i diskussionen...?
Hm................... Jag undrar jag............ Jag undrar jag....
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Visst ja - rubriken var ju egentligen till för att säga att det var en grym match! Snacka om natt och dag från i Tisdags!

Inte minst var LHC lirarna mycket bra idag. Synd bara på Fernholms enda miss som gav 3-4 målet. Junland klarade sig bra tycker jag, men det lyser igenom lite av orutin ibland - men vad kan man förvänta sig.
Mårten och Weinis var matchens lirare, kul att se dem snurra igen.

Nu hoppas jag på liknande tillställning på lördag då jag ska inställa mig i golfbollen.
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
distanserad: Jag såg att du skrev fel i din trådstart. Du menade väl: Jag hoppas inte jag............ Jag hoppas inte jag?
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Konceptet: ;) Tja, jag önskar en lite kontroversiell tränare, någon lite mer oförutsägbar, någon som vågar göra det oväntade - d.v.s. någon som kan stoppa en svacka tidigare, någon som vågar vaska om, ställa över underpresterande "stjärnor", någon som vågar satsa på oprövade kort.

Om Wikegård är den mannen vet i katten, även om han passar bättre in där än Melin eller Janne - i vilket fall som helst så blir hockey lite roligare med Wikegård - men han kanske är bäst där han är nu, på TV.

Ser gärna en transatlanisk tränare som Wikegård själv var innne på.
Något nytt och en frisk fläkt helt enkelt.
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
distanserad: Är Lener den du vill ha? ;)

Bra eller anus, det är frågan. Tyckte först han var en frisk fläkt när han kom in i svensk hockey, men samtidigt får man lite vibbar från Luleå att hans icke-svenska ledarstil också kan ställa till med problem. Accepterar de spelare som nu huserar i 3-4 kedjan att ev. få ännu mindre speltid, ännu mindre "anfallsuppdrag" men att mer bli spelförstörare i egen zon?

Vad säger och tror Lulingarna?
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Larionov: Hm...

Ja varför inte. Han kan nog bli bra.
Är lite rädd precis som du nämner att det kan bli mer "toppning" och mindre överraskningar, d.v.s. mindre av 3&4:e linorna.
Men men, intressant val. Hade glömt bort att han fanns.
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Äh, nä - jag tror det blir bra. Har förstått att han faktiskt är en sådan som bänkar folk, oavsett "status". Något jag som sagt efterlyst.

Nu gäller det bara att få en rejäl keeper och ett par rejäla backar.
Mange tror jag stenhårt på till nästa säsong.

Övrig önskelista:
- Chabada
- Bartecko
- Widing
- Videll

Alla spelar i klubbar som potentiellt kan åkar ur i år och således kanske kan bli högvilt?
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Kanske ska tillägga en på önskelistan:
- Kenny Jönsson.

Nog fan är det dags att han lämnar Rögle...
Fast chansen finns väl att han i så fall lämnar för NHL...
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
distanserad:

Var nere i Ängelholm i lördags och hade ett längre snack med en initierad. 3 NHL-klubbar är och rycker i Kenny. Det är Islanders, Toronto plus ytterligare ett lag.

Om inte Rögle tar steget upp i år, så är det med största sannolikhet så att han spelar på annat håll till hösten.
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Et tu Brute: I det där lilagula laget, eller på andra sidan Atlanten, förmodar jag.
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Paddan:

Andra sidan Atlanten uppfattade jag det som först och främst och det var inte långt ifrån att det blivit så redan den här säsongen.

Fast hans goja är ju från Huskvarna, så han kan ju få dyka upp i blå-gul-vitt också, om han är sugen på ett SM-guld ;-)
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Et tu Brute: Har inte både Kenny & Jörgen surrat om att de verkligen vill lira ihop innan karriärerna är över?
Nu vet man iofs inte hur det blir med Jörgen, satsar han en säsong till om han nu får ordning på ryggen?
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Larionov:
 
Jag är faktiskt skeptisk till att det blir någon "förbrödring". Den jag talade med trodde nog inte att Kenny kommer att sätta fötterna i värmlandsskogarna. Nästan lika säker är han på att Jörgen kommer att vara kvar däruppe vare sig han spelar nästa säsong eller inte.

Alternativen som jag tolkade dem är att han drar över med hela familjen och försöker sig på att få en SC-ring.

Gör han inte det stannar familjen med största sannolikhet kvar i Ängelholm. Därifrån finns det ju möjlighet att spela på distans, med antingen FHC, HV eller LHC...och då är väl tanken att han vill ha ett SM-guld i samlingen.
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Et tu Brute: ...eller MIF? :-)
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Larionov:

MIF? Tror faktiskt att även de mest inbitna ateisterna kan låta bli att svära i kyrkan =)
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Et tu Brute: Nej, som jag också har fattat det var väl enda möjligheten för brödraföreningen att Kenny drog till Värmland. Jörgen är väl mer eller mindre lovad någon roll i föreningen efter karriären, den riskerar han inte genom att "ta ett år" i någon annan klubb. Och Kenny, som du säger (eller kanske rättare sagt hans fru), är inte sugen på Värmland. Därmed lär väl något lag i närheten ligga bäst till om det blir ES-spel för Kenny. Och kanske är det då HV iom hustruns bakgrund. LHC har han väl (tyvärr) inga kopplingar till, så det känns inte så troligt. VF? Tja kanske. Kan ju vara en guld-kandidat då.
Men går han till er kan ni ju alltid skicka tillbaka Luoma till oss... ;)

MIF kan vi nog stryka... :)
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Visst fler än jag som vill ha Bartecko... se länk
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
distanserad: Självklart förändras situationen om Luleå skulle trilla ur. Tyckte bara att det kändes som lite för mycket långskott för att börja spekulera i Bartecko. Men OK, om det nu skulle bli så, din åsikt är alltså att vi ska bygga en 2:a line med Jocke, Bartecko och något mer, resten, Pajen (om han blir kvar), Emwall, Staal, Vahalahti, Timpa, Blomman, Zacke, Carlsson samt utlånade påläggskalvar får antingen nöja sig med en plats i en brunkarlina eller söka sig någon annanstans?

Staal, Timpa och Vahalahti är kanske de som känns mest överflödiga.
Pajen tillför en hel del och ska definitivt inte spela i någon checking line. Emwall kan bättre än han visat, Zacke och Carlsson har man ju tagit hit för att de ska kunna blomma ut i offensiven (förhoppningsvis nästa år), Blomman behövs för sin inställning. Visst finns det plats för några forwards, men min poäng är om det skulle vara värt att lägga det mesta av krutet på Bartecko?
Möjligtvis om man omdisponerar lite. Ett byte med Majesky ut och Bartecko in är helt OK under förutsättning att man utöver det hittar en bra PP-back. För fortfarande är ju bra backar prio ett. Och till skillnad från dig är jag nog lite orolig. Cluben känner till problemet ja, men man har inte lyckats göra något åt det. Förhoppningen står ju till att man i årets Silly Season får en chans att agera innan det är för sent, men ett par bra backar kommer att kosta. Och det är där jag tror pudelns kärna ligger, hur förvaltar man budgeten på bästa sätt för att få en bra balans i laget?
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Larionov: Nja, jag vill inte köra på 2 linor systemet - om man inte visar att man kan lyfta upp 3:e linan då de är heta och låta dem lira som 2:a t.e.x.

Jag vill verkligen att Zacke, Carlsson med flera ska kunna blomma ut och jag vill def. ha en bred och jämn trupp. Men det står väl klart att det är Lener stil vi ska köra. Hörde Hemlin säga att det systemet "nog passar oss". Så det är nog bara att acceptera och fundera på hur man ska snickra ihop bästa laget efter ramverket.

Njae, ska vi ha Bartecko vill jag först och främst att Surovy finns kvar. Jag vill se dessa tillsammans. Jocke E vet jag inte om han passar ihop riktigt med dem - vad jag sa var bara att han är "elit material" - han är ruskigt bra när han är bra, och jag hoppas han kommer höja sin lägsta nivå (och vara ickeskadad) till nästa säsong. Han är def. nån jag vill vi ska satsa på.

Tim är jag rädd vi blir av med. Trist men jag förstår att han vill och måste ha mer speltid. Staal o Valle bryr jag mig inte mycket om vi tappar. Vad kostar Valle egentligen?

Emvall är ju en inventarie som kanske betyder mycket i omkädningsrummet - men allvarligt - hans peak har nog varit. Jag tror inte han kommer tillbaka i slag. Jag räknar med att Mange är tillbaka nästa säsong och då minskar också vikten av Kapten Emvalls roll i laget.

Bartecko var aldrig ett långskott om vi har kvar Surovy, han skulle må skitbra med bartecko, på så sätt kan prislappen också motiveras - man får en bättre surovy. När nu Lener sagt att han vill ha Bartecko - så känns det absolut inte som ett långskott.

Jag tycker dock att vi ska bygga
bakifrån och frammåt. En keeper är för mig helt vitalt.
Minst två högkvalitativa backar, och helst likaså i PP. Minst en right. (Mange please? :) Han lär heller inte bli så sjukt dyr)

Jag har en känsla av att vi kommer tappa Musse också. Och får vi behålla Mårten och Weinis behöver vi en 3:e komponent där också. Musse har ju även om han stannar en förmåga att vara borta mycket för ryggen, så vi behöver ett riktigt bra alternativ där. Det har vi inte idag. På min önskelista såg du säkert vem jag skulle vilja ha in där efter LG hockey games... :)

I hockeykväll igår lät det också väldigt osäkert om vi får se Mårten (och Weinis) nästa säsong då båda verkar sugna på NHL igen. Gör de ett bra VM (om de är med) så lär det bli svårt att behålla dem. DÅ behöver vi verkligen Bartecko med flera forwards. Tänkt dig om vi förlorar hela första femman, Surovy - vad fan ska vi lira med då frammåt?

M.a.o. vi måste titta på forwardsidan lika mycket som backbesättningen är jag rädd.

Risk för att tjata - GLÖM INTE att hitta en första keeper...
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
distanserad: Tja, tappar vi Tony och/eller Weinis ställs ju självklart allt på kant. Då frigörs ju dessutom pengar för en eller ett par riktigt fläskiga värvningar. Mina spekulationer byggde ju på att laget var någorlunda intakt och att det mer låg i LHC:s händer att välja vilka som skulle vara kvar.
Vad får dig att tro att Musse skulle dra? Hemlängtan? Ungar som växer upp? DIF börjar gå bra igen? Färdig med LHC?
Videll vore ju guld, men han har ju kontrakt. Samma sak där, det enda som möjligen skulle kunna förändra något är väl om SSK trillar ur, men det tror jag knappast de gör.
Mange hoppas man givetvis på. Men å andra sidan kan det mycket väl bli så att han tar en lukrativ sväng i europa igen när han inser att NHL är kört. Det går definitivt inte att räkna med honom rakt av.

Målvakt ja, en målis med lite högre lägstanivå än våra befintliga vore inte fel. "Tyvärr" får väl Norrena lite för mycket speltid för att han skulle vara sugen på riktigt. Men man vet aldrig...
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Larionov:

Hade Anne-Lee fått bestämma hade nog Kenny gjort sin fjärde säsong i HV nu, istället för Rögle.

Det lär varken bli Islanders eller Toronto. Förmodar att han väntar på en chans hos antingen Anaheim eller Detroit...kanske Ottawa eller Pittsburgh.

I Rögle är han finansierad av sponsorer. Att han skulle få bättre betalt i ES är väl ställt utom allt rimligt tvivel. Fast det är nog ändå den sociala biten som han lägger störst vikt vid, annars hade han nog inte varit kvar i Ängelholm under alla dessa år.

Till hösten börjar äldsta pojken skolan, så jag skulle inte bli helt förvånad om han lägger av eller fortsätter i Rögle ändå, om rätt erbjudande från NHL saknas.

Skulle han gå till ett ES-lag, då handlar det nog om potentialen att ta det där SM-guldet. Den sociala biten då det gäller Gbg, Jkpg eller Lkpg, kommer väl att vara ungefär likvärdig. Han lär ändå återvända till Ängelholm igen och om det nu inte skulle vara ett SM-guld han var ute efter kan han ju lika gärna fortsätta i Rögle?
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Larionov:

Musse: Hem och till Dif.
Mange: Privata skäl gör att inget annat utanför NHL än en hemflytt till LHC är aktuellt.
Videll: Otroligt - men en rolig tanke att sammanföra dem.
Norrena: Glöm.

Nu är det straxt match.
Jag tippar det vanliga mot HV:
8-0
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
distanserad: Det blir mycket jämnare än de siffror du föreslår. Själv har jag i tävlingen tippat 4-2. Men det kan lika gärna bli seger för HV.
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Otroligt pinsam insats av LHC idag. Även fast man inte har någon anledning till det skäms man nästan.
Man har ju lite naivt hoppats och trott på att spelet ska komma igång och att det ska "släppa" lite. Men det händer ju aldrig. Vi lever på förstafemman, och när de är slutkörda efter landslagsuppdraget finns det tydligen inget kvar.
Lite slutspel återstår för ordningens skull, om det tar slut i kvarten eller semin beror givetvis på motståndet, men sedan är det nog bara att glömma den här säsongen och se fram emot vad Lener kan tillföra till nästa...

Nog om detta. En annan undran är hur många linor eller kapslar Hallin dragit i sig innan han gick in i studion? Mannen ser ju ut, pratar och agerar som vore han totalt stenad.
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
El Aka Ali: jo, 8-0 är ju inte direkt seriöst tippande. Du kanske minns eller har hört nåt om just det resultatet i det förflutna.
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Larionov: nja, så illa tycker jag inte det var. i alla fall inte i de två första. i tredje var vi ju helt slut, det är korrekt.

Bara att acceptera att HV är ett mycket bättre lag.
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Larionov: Såg att Lener åtminståne analyserat läget korrekt. "Vi behöver en bra målvakt och några backar"... :)
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
distanserad: Inte illa? 4 pp på raken, 2 st fem mot tre, 0 mål. Det är illa. Då vinner man inga matcher. Som igår.
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
Larionov: Nej det är ineffektivt. Spelet var inte illa. Då träffar man inte stolpen 2 ggr. 5-3 var inte bra, nej.
Kommentera

Sv: Swe-Ryss
distanserad: Tyvärr får man ju inga stilpoäng i ES. Spelar liksom ingen roll hur många stolpträffar man haft och hur bra man spelat om man ändå kliver av rinken med noll poäng.
Och det är just det här som jag tycker är oroväckande. Hur många matcher har vi inte sett där man inlett storstilat, tagit ledningen, fört matchen, men bara för att inte orka ända fram. För all del, man har även vänt en del matcher, eller rättare sagt kommit ikapp målmässigt, men bara för att ändå tappa poäng när feta damen sjunger.
Jag dömer inte på något sätt ut LHC efter den här insatsen, jag tycker bara att det är lite för mycket av ett mönster på senare tid man har sett.
LHC är bra, annars skulle man inte ligga där man ligger i tabellen. Men man är inte tillräckligt bra, och framförallt inte tillräckligt stabila för att göra sig gällande i slutspelet på allvar. Det är vad jag tror, samtidigt som jag innerligt hoppas jag har fel...
Kommentera

« · 980660