Luleå HF

116297 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1577071

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Luleås lag är också linjerat. Nu ska man förstås inte lita helt på hur det linjeras; grabbarna kan ju köra annorlunda ändå, men gissningsvis startar man med den givna uppställningen.

JG verkar stå, backarna som tidigare, Abbotlinjen intakt.

Klasen lirar med Olle och Koivisto. Normalt skulle jag gilla det - har senaste månaderna ropat efter Olle-Klasen tillsammans för att testa - men efter förra matchen är jag osäker på Olle. Den matchen körde han i ultrarapid och i stället för att passningsgeniet blev ett av våra giftigaste vapen var han den som drog ned all fart och chans och han hade väl knappast något rätt alls i en match där han förlorade alla kampsituationer, oförvaltade alla spellägen han hade och konsekvent själv neutraliserade den femma han lirade i. Nå, kan Olle spela på Olle-nivå idag kan det fungera för denna lina.

Lina tre: Pyörälä, Vihko med Hedman. 

Ja...kan Anton köra stenhårt - vilket han gjorde speciellt mot Köplustan men ännu knappt visat mot SkAIK - kan han bana väg för de andra två. Kan då Vihko fara fram som också han inledningsvis mot Lustan... ja, då kanske vi får se den riktige Pyörälä igen?

Och så fyran. Jakobs ersätter snabbe men unge Mannberg. Och får gå med enerispelaren Fabbe. Plus Fogström. Ja, ja. Jobbigt att behöva leta linor så här långt in på finalspelet men man vet ju inte. Kanske det väcker folk.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Äntligen ett Luleå som spelar en annan hockey, ungefär som man presterat tidigare under slutspelet. Skellefteå kommer fram, men Luleå minst lika spel under första perioden. Nu spelar man mer som man väntat sig i första matchen, och SkAIK som är vana att dominera inledningsperiodrna fick snarare vara nummer två innan de kunde komma tillbaka genom att få lira PP.

Och så tror man att ridån kommit i slutet av matchen genom 1-0 för SkAIK men första målskottet går i ribban och när andra går i mål har Nord faktiskt blåst utvisning på Bellemare som trippat strax innan - mycket påminnande om förra matchen i Skellefteå då Nord INTE vågade ta ut Bellemare för trippning varpå det gav SkAIK det vinnande målet i stället.

Puh, kändes det som och sedan prickar Gunnarsson omedelbart in 0-1 på ett slagskott - äntligen!

OK. Nu fick vi en bra start. 

Nu spelar vi äntligen "normal" Luleå Hockey.

Kan det fortsätta? Nu när SkAIK kommer till andra perioden och är varnade?

Kommentera