Luleå HF

116298 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1577083

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Äntligen ett Luleå som spelar en annan hockey, ungefär som man presterat tidigare under slutspelet. Skellefteå kommer fram, men Luleå minst lika spel under första perioden. Nu spelar man mer som man väntat sig i första matchen, och SkAIK som är vana att dominera inledningsperiodrna fick snarare vara nummer två innan de kunde komma tillbaka genom att få lira PP.

Och så tror man att ridån kommit i slutet av matchen genom 1-0 för SkAIK men första målskottet går i ribban och när andra går i mål har Nord faktiskt blåst utvisning på Bellemare som trippat strax innan - mycket påminnande om förra matchen i Skellefteå då Nord INTE vågade ta ut Bellemare för trippning varpå det gav SkAIK det vinnande målet i stället.

Puh, kändes det som och sedan prickar Gunnarsson omedelbart in 0-1 på ett slagskott - äntligen!

OK. Nu fick vi en bra start. 

Nu spelar vi äntligen "normal" Luleå Hockey.

Kan det fortsätta? Nu när SkAIK kommer till andra perioden och är varnade?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

OK, vi har 0-1, men det kunde lika gärna stått 1-0. Eller med flyt åy endera hållet 0-2, eller 2-0. Eller 0-0.

Huvudsaken är att det vi nu sett har varit den matchbild vi egentligen hade väntat oss hela tiden, men inte fick första två matcherna, iaf inte efter inledande halvan av första perioden i match två.

Vad betyder det? Har Luleå vaknat - äntligen? Eller händer något och vi viker ned oss igen?

Svårt att veta men nu får vi nog svar för nu börjar andra perioden. Kom igen Luleå!

Domarinsatsen?

Äntligen godkänd. Visst finns det smått att anmärka på som att det var konstigt att Fabbe åkte ut för en miniholding när de nyss släppt en maxiholdning på Abbott. Men överlag känns det att Vinnerborg ger dömandet en styrka som är nödvändig och vi har rätt att kräva i en SM-final. Yack för det!

Kommentera