Luleå HF

116311 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1703588

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: synd om du tror att jag är nån annan, vilket jag inte är. Men jag har faktiskt druckit vin ikväll samt konjak... Grannen bjöd på Svart Renault, mycket god! Höll på spilla utvägen då vi kvitterade 2-2!
Som sagt, Jimmies tackling var fel ful och dum. Straff ska han ha vilket är dåligt för även om du avskyr honom som pesten så gör han ett jäkla bra jobb. Men som du säger om Foppa. Alltid gillat Foppa, tyckte han var bra i AIK, och trist för honom att det gick som det gick då han sabbade för Fernholm och jag vet att Foppa mår dåligt över det även omFernholm givetvis är den det är synd om. Men över till nått annat, vad säger du om Växjö? Slow starters eller one hit wonder?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sofos: När det gäller Läjkers började de förra säsongen som favoriter till att bli bäst i landet, men inledningsvis var spelet länge sisådär. Absolut inte dåligt, men de gick bara drygt jämnt i matcherna. Det fanns ett utmärkt grundspel, men det behövde vässas upp några snäpp genom att laget behövde bli helt säkra på varandra.

Under hösten parkerade de på runt 4-6 plats och "experterna" tröttnade på att det lag, de förklarat skulle toppa innan säsongen, inte toppade, och tappade kontrollen över Läjkrarna.

Men de flesta av oss som var liiite mer intresserade äm "experterna" noterade att Läjkrarna fick ihop det och jämna matcher förbyttes i vunna matcher och Läjkrarna blev allt mer svårslagna. Andra halvan av säsongen var Läjkers seriens bästa lag och redan då var det klart att de var favoriter till att vinna slutspelet och SM. Men poängmässigt hade de tappat så pass inledande halvan att de bara smög upp till tredje plats i tabellen och "experterna" noterade inget.

Aprunkarna stirrade sig blinda på sluttabellen och förklarade att nu vinner Apan igen men som alla vet räckte de inte till mot Läjkers.

Blir det samma sak i år? Är de slow starters, blir det samma visa som i fjol, avancerar de till att bli bäst i landet framåt våren?

Jag vet inte. I fjol under inledningen och hösten såg man ju att de definitivt kunde lyckas om de fick spelet och spelarna att ta sig samman men jag undrar om de har samma möjligheter i år?

Jag har ju bara sett Läjkrarna i matchen mot Luleå och det är lite svagt underlag, men det har ju varit lite spelarbyten och kanske var de spelare de förlorat - som Kallio och Welch - så viktiga för truppen att de inte kan ersättas? Kanske Gynge-Rosén inte får ihop den magi de hade hos Gnaget för länge sedan och kanske blir den duon lite för enkel att neutralisera för motståndarna? Och kanske har de inte den jävlaranammaspirit som alla lag, som inte vunnit, kan mobilisera när de känner lukten av Gludet och inser att de har chansen?

Jag tror säkert att Läjkrarna kommer att lyckas lämna bottenträsket och avancera, men som det ser ut nu är jag inte alls säker på att de lyfter speciellt mycket i år; en plats i sociala slutspelet dvs från plats 7-11 kan det bli kanske, men jag tror inte att mästarna passerar kvartsfinal.

Samtidigt får man erkänna att Sam Hallam varit extremt imponerande senaste åren så kanske han kan ordna det. Men vi har sett imponerande rookie-tränare lyckas förut och sedan har det tagit slut; t ex Jonsson eller tidigare Melin för Pölsan och det kan mycket väl blir Hallams öde också.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sofos: Slow starter, tror jag iaf. Dom var inte heller bra i början av förra säsongen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sofos: ... spilla ut den...
Kommentera