Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Träningsmatch i kväll!

Luleå Hockey - Burkölen 18.00 i Delfinen.

Det blir trevligt att möta Västerbottens bästa hockeylag och nu får vi se Apwallson bli Burkwallson.

Ska man tro att Luleå nu satsar på att lira 5 mot 5 och avstå från att ta fyrtioelva utvisningar per match efter småslashing på motståndare?

Överraskande nog låter det som att Ilomäki redan nu kan kliva in i laget och om jag uppfattade Henrik Stridh korrekt tänker man köra Ilomäki med Klasen och Olle.

Spännande.

3/4 av första perioden spelad och Luleå har dominerat kraftigt med snabbt spel och bra passningar, samtidigt som Burkölen tycks inledningsvis ha väldigt stor respekt för Luleå; ölen backar, krymper, vågar inte riktigt gå på för att riskera bli överspelade.

Det är möjligt att Ölen är chockade när de upptäckte att Apans dominerande hemmapublik - de tomma stolarna - rest upp till Luleå och intagit läktarna.

Vi har haft två PP för Luleå redan och ganska fint spel mot ett iofs försiktigt Ölen i 4 mot 5 liksom i 5 mot 5, men bara 1-2 stolpskott för Luleå och 0-0.

Ölen hade faktiskt ett straffslag för några minuter sedan men straffaren tappade pucken.

Nåväl, lite mer Ölen senaste minuterna, de tycks ha repat mod.

I Luleås mål unge Wallstedt, trevligt. Och dessutom Ilomäki med igen, tillsammans med Klasen och Olle.