Luleå HF

116298 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2079483

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Yep! Jag har svårt att få upp matcherna på tablåer och sådant men väl inne på SeMer söker jag "HV-71 - Luleå Hockey" så kommer matchen upp.

Damhockey är alltid roligt på så sätt att det är mycket färre avblåsningar och när det är avblåst tar det inte lång tid innan spelet startar igen eftersom spelarna sällan tjafsar och har sig. Perioderna därför bara drygt 20 minuter långa.

Igår var det en match i högt tempo och dessutom ganska tuff fysiskt, fastän regelrätta tacklingar ej är tillåtna. Den helt dominerande skillnaden var att Luleå spelade som ett lag med bra passningsspel, samtidigt som DamHV inte alls var samspelta och mest körde med chanspass i hopp om att puckarna skulle nå medspelare vilket det sällan gjorde - i stället tog Luleå pucken. Det blev således mest långpuckar från HV:s back Sidney Morin upp till blå för försök till frilägen, samt individuella åkningar av HV-stjärnor; vanligen helt meningslösa mot ett samspelt Luleåförsvar.

Så sammanfattningsvis en fin match av ett väl samspelat Luleå med en fin hockey, mot ett DamHV som verkade ihopköpt förra veckan. HV har ju drabbats av vissa skador - liksom Luleå gjorde länge hösten 2019 - men det är svårt att förstå att HV vann så mycket säsongen 2019-2020.
Kommentera