Luleå HF

116348 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2103167

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Noterar att Emil Larsson stängs av fem matcher och får 54 625:- i böter efter att ha tacklat Oscar Sundh, som knockades och fördes till sjukhus.

Efter att ha sett tacklingen bedömer jag den ske direkt mot huvudet och håller därmed med om att den ska bestraffas hårt.

Nu var den kanske inte lika brutal som HK Arslets satte in i ansiktet på Cam Abbot - en tackling som inte alls bestraffades eftersom de korrupta Sanny och Swikegård hindrade Lärling från att rapportera den till difiplinnämnden, varpå det blev inget straff alls.

En intressant detalj med Emils straff är att bötesbeloppet bör indikera vad han har för lön av Gangsteröret.

Såvitt jag förstått ska man först beakta hur många matcher böterna motsvarar och vid 5 matchers avstängning brukar det betyda böter motsvarande två matcher till.

Så det totala bötesbeloppet ska delas med två och sedan ska han dömas till 12,5% av månadslönen.

Det innebär att Emil Larsson har en månadslön på c:a 220 000:- i Gangsteröret.

Vad tycker vi om det?

Så mycket kan man säga att de där pengarna hade han aldrig fått i Luleå. Troligen inte ens hälften.

Och därför förstår vi hur det kommer sig att Gangsteröret kan sno spelare från andra klubbar - man lovar minst dubbel så mycket lön som spelaren uppskattas kunna få i andra klubbar.

Gangsteröret spränger alltså SHL-klubbarnas lönebudgetar genom att driva upp spelarlönerna.

Och - som är väl känt - får Gangsteröret de medlen från en gangster som är förbjuden att idka ekonomisk verksamhet, efter att ha lurat av massor av folk pengar.

Under 2020 fortsatte också Gangsteröret att handla köpespelare, trots den ekonomiska verkligheten för SHL med anledning av coronapandemin.

Slutligen köpte Gangsteröret både Kovacs och Emil från Luleå för 2020-2021 redan oktober 2019. Och sedan läckte de hemligheten till media för att sabotera för Luleå.

Trevlig klubb...

Är det någon som undrar varför jag numera kallar Öret för Gangsteröret?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sexpressen meddelar att ligan har beslutat hur de 107,8 miljoner staten anslagit för att täcka coronaförluster ska fördelas på olika SHL-klubbar (se tabell nedan). Tydligen fördelas efter betalande publik och förväntad försäljning vid match och sådant.

Så jag har petat in sådana siffror för lagen. Snittpublik samt intäkt (biljetter, mat och öl, souvenirer etc) per match.

Och jag får inte ihop det.

Hur kommer det sig att t ex Läjkers ska ha så j-a stor del av anslaget exempelvis? Behöver de det, för att finansiera alla dyra köpespelare de skaffade under sommaren när de mycket väl visste hur säsongen skulle bli, utan publik.

TILLÄGG: Nu har också fördelningen för de allsvenska lagen redovisats. Vi kan där se t ex
• MooDoo 7,1 miljoner
• Burkölen 5 miljoner
• Gnaget 3,4 miljoner
• Timrå 3,2 miljoner

jahaja
Kommentera