Luleå HF

116348 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2103277

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sexpressen meddelar att ligan har beslutat hur de 107,8 miljoner staten anslagit för att täcka coronaförluster ska fördelas på olika SHL-klubbar (se tabell nedan). Tydligen fördelas efter betalande publik och förväntad försäljning vid match och sådant.

Så jag har petat in sådana siffror för lagen. Snittpublik samt intäkt (biljetter, mat och öl, souvenirer etc) per match.

Och jag får inte ihop det.

Hur kommer det sig att t ex Läjkers ska ha så j-a stor del av anslaget exempelvis? Behöver de det, för att finansiera alla dyra köpespelare de skaffade under sommaren när de mycket väl visste hur säsongen skulle bli, utan publik.

TILLÄGG: Nu har också fördelningen för de allsvenska lagen redovisats. Vi kan där se t ex
• MooDoo 7,1 miljoner
• Burkölen 5 miljoner
• Gnaget 3,4 miljoner
• Timrå 3,2 miljoner

jahaja
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Tre matcher för elitlagen i kväll.

SHL:
• HV - Luleå Hockey
• Djurgårn - Pölsan

SDHL:
• Luleå Hockey - DaMooDoo

Vår bortaturné förr herrlaget har redan givit 2x3 poäng mot Pungen och Warulfven och mest härligt är att herrlaget ser ut att vara uppe på normal nivå igen, sedan de som drabbades av covid tillfrisknat och successivt fått tillbaka krafterna. Bör ha en hygglig chans även mot HV som inlett serien "sådär".

Intressant att se matchen mellan lagen längre ned närmare streckplatserna. Kan Djurgårn med Josefsson borta få till det på Hovet? Och hur kommer det att gå för Pölsan, som inlett serien överraskande svagt, men senast KROSSADE HK Arslet hemma med 7-1?

Och så har vi Luleås ståldamer som bör ha fin chans att plocka ned DaMooDoo igen - senast slog vi dem borta med 1-6 för en vecka sedan. Slaget om serien och SM förväntas ju stå mellan Luleå och DamPölsan och, även om den storsatsande DamPölsan inledningsvis övertygade och fick mångas tips, är det nu Luleå som tagit över och dessutom KROSSADE DamPölsan hemma med 8-2 nyligen.

Tach och lov slipper vi ytterligare matcher ikväll vare sig i SHL eller SDHL och kan alltså fokusera de nämnda mötena enbart. Förutsätter att Luleås herrar kommer med precis samma lag som mot Pungen och Warulfven, med undantag för att det nu blir Berguvens tur att ta spaden.
Kommentera