Luleå HF

116348 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2103403

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Tre matcher för elitlagen i kväll.

SHL:
• HV - Luleå Hockey
• Djurgårn - Pölsan

SDHL:
• Luleå Hockey - DaMooDoo

Vår bortaturné förr herrlaget har redan givit 2x3 poäng mot Pungen och Warulfven och mest härligt är att herrlaget ser ut att vara uppe på normal nivå igen, sedan de som drabbades av covid tillfrisknat och successivt fått tillbaka krafterna. Bör ha en hygglig chans även mot HV som inlett serien "sådär".

Intressant att se matchen mellan lagen längre ned närmare streckplatserna. Kan Djurgårn med Josefsson borta få till det på Hovet? Och hur kommer det att gå för Pölsan, som inlett serien överraskande svagt, men senast KROSSADE HK Arslet hemma med 7-1?

Och så har vi Luleås ståldamer som bör ha fin chans att plocka ned DaMooDoo igen - senast slog vi dem borta med 1-6 för en vecka sedan. Slaget om serien och SM förväntas ju stå mellan Luleå och DamPölsan och, även om den storsatsande DamPölsan inledningsvis övertygade och fick mångas tips, är det nu Luleå som tagit över och dessutom KROSSADE DamPölsan hemma med 8-2 nyligen.

Tach och lov slipper vi ytterligare matcher ikväll vare sig i SHL eller SDHL och kan alltså fokusera de nämnda mötena enbart. Förutsätter att Luleås herrar kommer med precis samma lag som mot Pungen och Warulfven, med undantag för att det nu blir Berguvens tur att ta spaden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Aktuella vakter, utbildade av Luleå Hockey.

Ja, som alla vet har vi i Luleå två egna produkte, utbildade i Luleås gym, som varvar spade:
• David Rautio, Luleå pojke
• Jesper Wallstedt, världens bäste 17-årige vakt

Men det stannar inte där. Två SHL-lag har förstevakter från Luleås junisverksamhet:
• Christoffer Rifalk, Röglet
• Niklas Rubin, HK Arslet

Och vidare har två SHL-lag andrevakter från Luleå:
• Viktor Fasth, Läjkers
• Johan Gustafsson, Röglet

Som det inte var nog har vi tre Luleåpojkar som redan som junisar fått varvas in och utvecklas med Berguven som stabil partner:
• Anders Nilsson, Ottawa
• Filip Gustafsson, Ottawa
• Joel Lassinantti, ex-Sochi

Snacka om att Luleås vaktutbildning firar triumfer. Arvet från Jarmo Myllys blir bara större.

Anders har tyvärr inte spelat senaste året, efter hjärnskakningssyndrom och därefter nackskada. Vi får snart se hur det blir med hans karriär.

Filip var tillbaka under NHL-uppehållet och höll Täljes spade i Allsvenskan med stor succé.

Joel har hamnat i skuggan. Bottenlaget Sochi olyckades inledningsvis i KHL och har därefter sparkat spelare från höger till vänster, fr a importspelare förstås, det är ju Ryssland det handlar om.

Vet inte riktigt vad som nu gäller för Joel. Han får väl ändå lön enligt avtal från Sochi, men kanske skattetekniskt svårt lira i andra länder som t ex Sverige? Fast det vore väl skittrist om han skulle bli utan spel i år?

Han har ju deklarerat att skulle han spela i Sverige är det för Luleå och inget annat lag.

Men vi har ju redan Berguven och Wallstedt,

Kanske…man kunde tänka sig att plocka in även Lassi och varva tre vakter?
Kommentera