Luleå HF

116349 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2106162

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Hockeysverige - tidigare fin sida som nu fullständigt kollapsat.

Numera har de ett antal skribenter med den gemensamma nämnaren att vad de skriver om är helt ointressant. Typ "Hockeysveriges Nisse Pärlemo rankar hockeyettans tio mest lyckade brunkare" eller annan skit som ingen vill läsa.

Medan den ansvarige gubben bara pysslar med att köra googletranslate på artiklar om NHL publicerade på nätet av amerikanska/kanadensiska sajter; samt att bjuda folk att åka över pölen med honom för att se NHL-matcher (hans egen resa och vistelse betalas av de som hänger på).

Vidare är chefen själv aprunkare och de anställda "skribenterna" likaledes.

Slutligen har de öst på med en j-a massa annonser numera och helt skamlöst vill de nu ha betalt för att man läser deras skit, trots att man klickgenererar annonsintäkter.

Resan mot avgrunden startade när de kickade robertP - den ende läsvärde och en riktig expertskribent.

Det mest viktiga för att följa hockey är ju SHL så hur gör de det? Förutom dravelartiklar för att slicka fotsulor på apor? Typ "Lär dig baka Oscar Möllers vaniljdrömmar", "Djuplodande reportage om Fläskbergets suspensoirer" eller "Hur blev Apans ledning närmast nobelprismottagare i ekonomi?"

Jo, de följer SHL synnerligen nära, genom att publicera "Matchrapporter". Vad innehåller dessa?
Djuplodande analyser av lagens hockeysystem? Punktmarkering av intressanta spelare och utförlig redovisning av vad de lyckats med under match?

Nej. Det enda som de så kallade matchrapporterna innehåller är matchresultatet samt namn på målskyttarna. Punkt. För övrigt fyller de på med lite meningslösa ord som ska simulera att de sett på matchen.

Läs nedanstående "Matchrapport från Apan-Luleå" ordagrant citerad från Hockeysverige. Precis så ser samtliga s k matchrapporter ut, dvs innehållslösa, förutom mål och målskyttar, hämtade från förbundets sida över matchresultat.

"Stark defensiv när Luleå vann mot Skellefteå

Fyra egna mål – men inte ett enda för Skellefteå. Luleå tog en klar seger borta mot Skellefteå i SHL. Slutresultatet blev 0–4 (0–1, 0–1, 0–2).

Segern var Luleås fjärde på de senaste fem matcherna.

Petter Emanuelsson gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Jonas Berglund och Pontus Själin.

Det här betyder att Skellefteå nu ligger på sjätte plats i tabellen, och Luleå är på femte plats tabellen.

Nästa motstånd för Skellefteå är Färjestad. Luleå tar sig an Malmö hemma. Båda matcherna spelas torsdag 3 december 19.00."

J-a latmaskar, Hockeysverige, okunnighetens och ointressets högborg numera.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
SeMer och annan media diskuterar SHL-hockeyn och menar att "Frölunda leder serien", "Luleå passerar Apan, går upp på femte plats" och liknande dravel.

När konsekvenserna av pandemin och uppskjutna matcher blir så stora att t ex Apan och HK Arslet spelat sex matcher fler än Röglet inser de flesta att tabellen inte fungerar för att jämföra lagens insatser. De flesta alltså, men inte de självutnämnda experterna i media.

För att visa hur det ligger till på riktigt, visar jag nedan först nuvarande tabell inklusive en kolumn P/M som ger poäng/match.

I tabellen under har jag konverterat upp till 21 matcher per lag, genom att lägga till [poäng/match] * [21 - antal spelade matcher].

Så får vi en bättre tabell för att kontrollera hur bra lagen lyckats i SHL fram till nu.

• Röglet leder alltså överlägset.

• Därefter följer Luleå, Gangsteröret, Arslet och Läjkers, klart före övriga.

• I botten har vi Malmoe, Pölsan, HV och Pungen varav två av lagen riskerar få kvala mot varandra för att ta steget ned i allsvenskan (trist att Malmoe trots 3-1 torskade mot Pungen igår förresten - annars hade de fyra bottenlagen varit mer samlade och avsågade på 20-22 poäng). Om inte ex-allsvenska Trottoarkanten och Oskars - strax ovan i tabellen - blandar sig i bottenstriden.

• När det gäller Apan - totalt utklassade av Luleå igår - finns ju chansen att de hänger på bottenstriden också. Inget lag förutom Trottoarkanten har ju lika fina anor som Apan att totalt kollapsa och förlora allt. Apan har ju i detta nu torskat 8 av 11 senast spelade matcherna så det ser ju lovande ut☺
Kommentera