Luleå HF

116349 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2106200

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
SeMer och annan media diskuterar SHL-hockeyn och menar att "Frölunda leder serien", "Luleå passerar Apan, går upp på femte plats" och liknande dravel.

När konsekvenserna av pandemin och uppskjutna matcher blir så stora att t ex Apan och HK Arslet spelat sex matcher fler än Röglet inser de flesta att tabellen inte fungerar för att jämföra lagens insatser. De flesta alltså, men inte de självutnämnda experterna i media.

För att visa hur det ligger till på riktigt, visar jag nedan först nuvarande tabell inklusive en kolumn P/M som ger poäng/match.

I tabellen under har jag konverterat upp till 21 matcher per lag, genom att lägga till [poäng/match] * [21 - antal spelade matcher].

Så får vi en bättre tabell för att kontrollera hur bra lagen lyckats i SHL fram till nu.

• Röglet leder alltså överlägset.

• Därefter följer Luleå, Gangsteröret, Arslet och Läjkers, klart före övriga.

• I botten har vi Malmoe, Pölsan, HV och Pungen varav två av lagen riskerar få kvala mot varandra för att ta steget ned i allsvenskan (trist att Malmoe trots 3-1 torskade mot Pungen igår förresten - annars hade de fyra bottenlagen varit mer samlade och avsågade på 20-22 poäng). Om inte ex-allsvenska Trottoarkanten och Oskars - strax ovan i tabellen - blandar sig i bottenstriden.

• När det gäller Apan - totalt utklassade av Luleå igår - finns ju chansen att de hänger på bottenstriden också. Inget lag förutom Trottoarkanten har ju lika fina anor som Apan att totalt kollapsa och förlora allt. Apan har ju i detta nu torskat 8 av 11 senast spelade matcherna så det ser ju lovande ut☺
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jag såg nyss om drygt första halvan av period 1 mellan Apan och Luleå.

Apan jobbar och sliter, men är fullständigt utklassade. Det verkar som ett topplag möter ett blaha blaha-gäng från Division IV.

Luleå är snabbare och korta och långa passningar sitter på bladen, samtidigt som att Apan knappast lyckas med något alls. Luleå vinner nästan varenda tekning och man-mot man vid sarg eller ute på isen.

Apan försöker hög press, blir enkelt förbispelade och vid flera tillfällen långa genomskärande pass som leder till friläge eller nästan friläge från Luleå. Luleås motsvarande höga press är tvärtom helt lyckad och tvingar apbackar att ge tillbaka puck direkt eller slå usla misstagspuckar med följd att Luleå sköljer över dem igen och igen och igen.

Luleå lyfter fram ett tiotal bra läge för slagskott utifrån med egna spelare för styrningar/returer framför buren och Apan är nummer två t o m i egna slottet. Vidare Luleåspelare som bryter in i slottet och flera lägen med pass-pass mellan Luleåspelare strax framför målet och öppnar för goda chanser.

Och 0-1 efter den första halvan av perioden men det kunde lika gärna ha stått 0-3, 0-4 eller t.o.m. 0-5.

Synnerligen pinsamt att höra Swikegård "kommentera". Han är så genomusel, så subjektivt anti-Luleå och rent löjlig i skit skitsnack. Nästan hela den del jag såg igenom sitter swikegård och berömmer Apan "Möller är livsfarlig", "Apans långa vägvinnande pass och spelvändningar är suveräna" och annat dravel, ackomapnjerad av att SeMer visar repriser där de tagit fram enstaka Appassningar som gått till rätt adress och så vidare. Inledningsvis är det samma skit från Sanny, men sedan Luleå satt 0-1 ändrar Sanny inställning och förklarar att Luleå har ju spelat ut Apan under inledningen. Medan swikegård fortsätter att hylla apor för de enstaka insatser som INTE är monumentala misslyckanden. Fy fan vilke sorglig person, swikegård. En hockeyns Bagdad Bob för att inte säga riddaren av den sorgliga skepnaden Don Quijote med Sanny som hans väpnare Sancho Panza när de fortsätter sin galna jakt på väderkvarnar.

Men slut om swikegårdsskiten.

Luleå spelade fantastisk hockey och det gällde alla spelare. Apan försökte verkligen men var helt chanslösa.

Ett hockeylag mot en sektkatastrof från blygden.
Kommentera