Luleå HF

116350 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2110535

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Kanske Malmoe - som har ett hyggligt försvar - och Pölsan - vars offensiv funkar - får slå ihop sig till en Skånsk Pölsa för att bygga ett lag som åtminstone kan nå upp till streckstriderna.

När det gäller Pölsans försvar har de ju plockat in ett antal tidigare duktiga backar med betoning på tidigare duktiga vilket visat sig. Dessutom hade de efter 2019 att ersätta Ryan Gundersson och det går ju inte - man höjde på ögonbrynen när de öste pengar på Jonathan Sigalet, en OK back men inte mer, vilket vi visste från hans tid i Luleå.

Peter Andersson har brottats med hur han ska få denna potpurri av backar med bäst före-datum passerat att skärpa till sig och identifierade Sigalet som en locker room-cancer alternativt slö primadonna varpå denne placerades på läktaren och nu har avpolleterats till HK Arslet.

Och nu serverar båda klubbarna olika versioner där Pölsan påstår att "Parterna är överens om att backen nu lämnar Brynäs och återvänder till Frölunda - som tar över hans kontrakt." på vilket Arslet svarar att "Det stämmer inte alls".

Man slapp i alla fall höra den nuvarande PK-versionen "Sigalet är en utomrodentligt skicklig spelare i en fin utvecklingsfas i sin karriär och för det behöver han viss speltid som vi tyvärr inte kan ge honom i Pölsan för närvarande. Vi förstår att Sigalet därför sökt sig vidare och hoppas att han lyckas väl med det i sitt nya lag och tackar för hans fina tid hos oss och önskar honom all välgång".

Det är ju inte speciellt hemligt att när klubbar - inte sällan därtill pressade av media och supportrar - börjar sparka spelare och tränare så är det inte gratis. Även om ingen klubb satt det i system som HK Arslet, på den tid de leddes av folk som bara kunde sparkboll och dessutom hade en överlägsen hockeybudget, och vanligen betalade lön för tre huvudtränare varje år, varav två var sparkade och fick lön för ingenting. Vad hade Sigalet hos Pölsan? 200 000:- per månad? Och större delen av den summan kommer Pölsan säkert att fortsätta betala ett halvår framåt.

Vi utomstående skrattar på oss.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Men, som Johan Henric Kellgren förklarade när han för 242 år sedan skrattat åt alla och envar i "Mina Löjen" och avslutat med att han skrattar ännu högre åt sig själv, så kan vi i Luleå hålla oss för skratt sedan vi låtit Jesper Sellgren - som vi skulle haft billigt - lira för HK Arslet; vidare att vår egen produkt Pistol Pete gör succé för Trottoarkanten; samt att vår egen produkt Konstantin Komarek släpptes.

När det gäller Komarek släpptes han ju nyss från KHL-Riga och man hade gärna sett att vi huggit på honom, men nu är det klart att han går till Biel-Bienne i Schweiz.

Och då kan man hålla sig för skratt...
Kommentera