Luleå HF

116356 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2121281

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Nu för jag in snacket i "rätt" bok igen ;)

Läser att vissa sk supportrar har skickat hat och hot mot våra junisar som tyvärr tappade kvarten mot finnarna. Hur man kan sakna så mycket förstånd så att man går på våra fina ungdomar med såna tilltag övergår självklart allt förstånd. Om det är någon som förtjänar kritik (absolut INTE hat och hot oavsett) är självklart inte spelarna utan snarare ledningen. Den ska ha kunnandet och känna till spelarna och hur man får ut det bästa från dem och framförallt kan vända en negativ trend i en match eller serie. Men ett bra exempel på ledningens brist på kompetens syns tydligt i målvaktsfrågan.

Man har en tydligt etta i Alnefelt och Walle som klar tvåa. I gruppspelet börjar vi med två på pappret enklare matcher innan vi stöter på ryssar och jänkare. Jag kan tycka att rätt hade varit att spela Alne mot Tjeckien och Walle mot Österrike för att få igång bägge målisar efter karantän och matchfrånvaro. Och sedan låta dem stå var sin match mot tyngre motstånd innan finalspel. Men nej. Alne får stå bägge av de lättare matcherna innan man kastar in en ringrostig Walle mot ryssarna. Sedan tillbaka in med Alne mot USA där han klappar igenom. Då byter man ut honom från den matchen med brutet självförtroende och sedan spelar honom mot finnarna.
OM man har någon förståelse för psykologi och vad som påverkar spelare så ter sig detta fullständigt förkastligt. Men utan att veta vad Montén har att säga till om från sin karantän så måste jag säga att jag har ingen som helst förståelse hur han har fått det jobb bland junisarna som han idag besitter. Ungefär som Wikegård så har han vistats mycket bland hockeyelit utan att lyckats vinna ett skit...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vombat: Stort tack för att du tog fram rätt bok! Jag ser nu att det var Daddeh som analyserade våra spelare i den gamla boken och därefter följde den vanan med oss andra.

Men nu är vi tillbaka!

Håller med dig - mycket knepigt hur ledningen för småkronorna formerats och jag tror vi kan räkna med att det är arvet efter boustedt. Så länge som den nissen arbetade med frågor som utveckling av pojkar och junisar i landet gjorde han det bra. Men när han sedan befordrades att nå sin inkompetensnivå, samtigt som styrelsen och ordförande var historiskt svaga, blev han bindgalen. Festade gott på krogar och la kostnaderna på förbundet; tillsatte gamla DIF-kompisar på alla stolar han kunde och fick hållas. Ända till dess att hans DIF-kompis putte trängde in en liten flicka och juckade på henne i en spelargång under koskenkorvakupp och boustedt sparkade den facligt ansvariga på förbundet som rapporterade om händelsen. När hela den boustedtsoppan blev offentlig fick han till slut sparken - men de DIF-nissar han utsett finns kvar…

DIF:aren Montén tycks ju när det gäller småkronorna att ha tagit ut allt han kunde från Djurgårn och sedan HK Arslet för att sedan fylla på med lite komplement från övriga landet.

Och när sedan coronaregelverket blev så knepigt hittade de ingen vettig lösning utan det landade på att huvudansvaret i båset landade i famnen på en säkert snäll och välmenande typ, men som inte hade mer erfarenhet än vad som krävs för att matchleda i Dvision 1 möjligen. Och när småfinnorna kom ut laddade för andra perioden och totalt tog över matchen stod denne rookie i båset paralyserad två perioder och hade inget alls att komma med varpå masshysterin fortsatte och bredde ut sig bland spelarna.

Målvaktshanteringen ett typiskt symptom på ledningsbristen. Håller med dig helt. HVugo var bra med landslagsjunisarna i fjol. Under hösten har han varit "sådär" i HV medan världens bäste vakt i sin ålderklass The Wall slagit igenom med dunder och brak och i SHL utklassat nämnde HVugo. Men när det kommer till kritan kommer ju HVugo från Klingsta i Danderyd dvs rena DIF-kretsar, även om han valde annan väg som pojke, och är en skojig och självsäker pöjk. Vilket i Boustedt/Montén-ögon avgör saken. Trist!

Kommer ihåg junis-VM 2005 då en ung Berguven slagit igenom ordentligt under säsongen men dåvarande ledarskap valde en distanserad Christopher Heino-Lindberg som förstevakt; heino fanns ju i Stockholm… Heino presterade usel och mär Berguven fick gå in levererade han så pass att han länge ledde målvaktsligan i junis-VM. Sedan kom det fortsatta felval att ge heino spaden varpå denne bröt ihop och hoppade in och ut i matcherna med följd att Rautio Berguv fick anpassa sig, gå in ouppvärmd/skadad när laget redan kollapsat och det sänkte hans stats förstås.

Irriterande att ta del av sådan skit men å andra sidan behöver man inte gå slå långt bak på 1900-talet för att finna tider då lag från Norrbotten inte ens fick vara med i den nationella hockeyn - annat än genom att serva lag i Sydbotten med stjärnor - under tider då Atlas Copco i Stockholm "tillhörde" Sverigetoppen och Djurgårn skaffade sig titlar som "mesta mästarna" i kamp med Stockholms-Göta.
Kommentera