Luleå HF

116356 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2121287

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vombat: Stort tack för att du tog fram rätt bok! Jag ser nu att det var Daddeh som analyserade våra spelare i den gamla boken och därefter följde den vanan med oss andra.

Men nu är vi tillbaka!

Håller med dig - mycket knepigt hur ledningen för småkronorna formerats och jag tror vi kan räkna med att det är arvet efter boustedt. Så länge som den nissen arbetade med frågor som utveckling av pojkar och junisar i landet gjorde han det bra. Men när han sedan befordrades att nå sin inkompetensnivå, samtigt som styrelsen och ordförande var historiskt svaga, blev han bindgalen. Festade gott på krogar och la kostnaderna på förbundet; tillsatte gamla DIF-kompisar på alla stolar han kunde och fick hållas. Ända till dess att hans DIF-kompis putte trängde in en liten flicka och juckade på henne i en spelargång under koskenkorvakupp och boustedt sparkade den facligt ansvariga på förbundet som rapporterade om händelsen. När hela den boustedtsoppan blev offentlig fick han till slut sparken - men de DIF-nissar han utsett finns kvar…

DIF:aren Montén tycks ju när det gäller småkronorna att ha tagit ut allt han kunde från Djurgårn och sedan HK Arslet för att sedan fylla på med lite komplement från övriga landet.

Och när sedan coronaregelverket blev så knepigt hittade de ingen vettig lösning utan det landade på att huvudansvaret i båset landade i famnen på en säkert snäll och välmenande typ, men som inte hade mer erfarenhet än vad som krävs för att matchleda i Dvision 1 möjligen. Och när småfinnorna kom ut laddade för andra perioden och totalt tog över matchen stod denne rookie i båset paralyserad två perioder och hade inget alls att komma med varpå masshysterin fortsatte och bredde ut sig bland spelarna.

Målvaktshanteringen ett typiskt symptom på ledningsbristen. Håller med dig helt. HVugo var bra med landslagsjunisarna i fjol. Under hösten har han varit "sådär" i HV medan världens bäste vakt i sin ålderklass The Wall slagit igenom med dunder och brak och i SHL utklassat nämnde HVugo. Men när det kommer till kritan kommer ju HVugo från Klingsta i Danderyd dvs rena DIF-kretsar, även om han valde annan väg som pojke, och är en skojig och självsäker pöjk. Vilket i Boustedt/Montén-ögon avgör saken. Trist!

Kommer ihåg junis-VM 2005 då en ung Berguven slagit igenom ordentligt under säsongen men dåvarande ledarskap valde en distanserad Christopher Heino-Lindberg som förstevakt; heino fanns ju i Stockholm… Heino presterade usel och mär Berguven fick gå in levererade han så pass att han länge ledde målvaktsligan i junis-VM. Sedan kom det fortsatta felval att ge heino spaden varpå denne bröt ihop och hoppade in och ut i matcherna med följd att Rautio Berguv fick anpassa sig, gå in ouppvärmd/skadad när laget redan kollapsat och det sänkte hans stats förstås.

Irriterande att ta del av sådan skit men å andra sidan behöver man inte gå slå långt bak på 1900-talet för att finna tider då lag från Norrbotten inte ens fick vara med i den nationella hockeyn - annat än genom att serva lag i Sydbotten med stjärnor - under tider då Atlas Copco i Stockholm "tillhörde" Sverigetoppen och Djurgårn skaffade sig titlar som "mesta mästarna" i kamp med Stockholms-Göta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sven - nu måste jag få rätta dig Putte Köhler på förbundet som åtalats för sextrakasserier har INGET med DIF att göra då han aldrig varit verksam i DIF varken som spelare eller ledare däremot har han varit verksam hos Pajasbajen!!

Och din pungspark mot Djurgården att dom "skaffat" flest titlar pga ett det var en renodlad Stockholmserien stämmer in till viss del men det resonemanget gäller i högre grad Göta, Pajasbajen, SSK och Gnaget som tog majoriteten av sina titlar före andra världskriget och där DIF bara tog 1 titel vår verksamhet i hockeyn tror jag även lades ner helt och hållet nån gång på 30 talet för att sedan startas om igen i den lägsta serien i dåvarande seriesystemet.

Sedan att det bara är DIF spelare i landslaget är mer än slump och så har det naturligtvis inte sett varje år i år var väl ändå Holtz, Eklund, Björnfot och Greve ändå rätt givna sedan att marginalspelare som Brännstam, Hedstöm och Bjerselius kom med berodde väl till viss del till coronasituationen och ser man till Tre Kronor som rattas av en annan Djurgårdare så har ju ingen Djurgårdsspelare tagits ut till någon av årets trupper till dags datum.

Sedan vill jag bara avsluta med att jag är ingen direkt fan av Montén därför att han var delaktig det året vi åkte och att han aldrig övertygade mig om att han var en vass tränare. Boustedt är ju faktiskt bördig bajare även om han senare deklarerat att han har sympatier för både bajen och DIF sedan har han ju rönt vissa tränarframgångar främst hos oss men det berodde nog mer på att vi hade dom bästa spelarna vid dom tillfällena men det fanns ju som bekant en tid då alla som hade talang i bajen både spelare och ledare på den tiden plockades upp till DIF då dom mer eller mindre var en farmarklubb till DIF.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Pungen torskar hemma mot Malmoe med 1-3.

Härlige Patrik Westberg frågar CryBert efter matchen:
- Är du orolig för ditt jobb?

CryBerts svar:
- Det där är bara larvigt!

He he. Kolla in den uppdaterade standardiserade tabellen. Inget tvivel om att Pungen nu är djupt nere i sörjan och kan bli räddningsplanka för såväl HV som Oskars.

Mycket möjligt att Pölsan kan dra iväg från bottentrion nu.

Att Malmoe gör det känns redan nu riktigt säkert efter sjätte vinsten på senaste åtta matcherna.

I detta nu har vi två ytterligare matcher med en period kvar:
• Läjkers-Djurgårn 1-1
• HV-Trottoarkanten 1-2

Stackars HV har givit mApKys "sållet" Svensson spaden och det blir väl sållets enda match i SHL i år, eftersom HVugo kommer hem från junis-VM nu.

När Trottoaren kvitterade till 1-1 låg sållet på isen som en upp-och-nedvänd sköldpadda en minut och fäktade med armar och ben. Vid 1-2 gav sållet en "perfekt retur" till en trottoar som från en halv meter med halva målet vidöppet bara hade att peta in pucken - tycker att sållet ska tillräknas assist på det målet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Lassi ska tydligen vara klar för vårat gäng. En nypa salt bara, ingenting är klart innan det är klart MEN det känns väldigt bra att tänka tanken 😄
Kommentera