Luleå HF

116356 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2121783

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sven - nu måste jag få rätta dig Putte Köhler på förbundet som åtalats för sextrakasserier har INGET med DIF att göra då han aldrig varit verksam i DIF varken som spelare eller ledare däremot har han varit verksam hos Pajasbajen!!

Och din pungspark mot Djurgården att dom "skaffat" flest titlar pga ett det var en renodlad Stockholmserien stämmer in till viss del men det resonemanget gäller i högre grad Göta, Pajasbajen, SSK och Gnaget som tog majoriteten av sina titlar före andra världskriget och där DIF bara tog 1 titel vår verksamhet i hockeyn tror jag även lades ner helt och hållet nån gång på 30 talet för att sedan startas om igen i den lägsta serien i dåvarande seriesystemet.

Sedan att det bara är DIF spelare i landslaget är mer än slump och så har det naturligtvis inte sett varje år i år var väl ändå Holtz, Eklund, Björnfot och Greve ändå rätt givna sedan att marginalspelare som Brännstam, Hedstöm och Bjerselius kom med berodde väl till viss del till coronasituationen och ser man till Tre Kronor som rattas av en annan Djurgårdare så har ju ingen Djurgårdsspelare tagits ut till någon av årets trupper till dags datum.

Sedan vill jag bara avsluta med att jag är ingen direkt fan av Montén därför att han var delaktig det året vi åkte och att han aldrig övertygade mig om att han var en vass tränare. Boustedt är ju faktiskt bördig bajare även om han senare deklarerat att han har sympatier för både bajen och DIF sedan har han ju rönt vissa tränarframgångar främst hos oss men det berodde nog mer på att vi hade dom bästa spelarna vid dom tillfällena men det fanns ju som bekant en tid då alla som hade talang i bajen både spelare och ledare på den tiden plockades upp till DIF då dom mer eller mindre var en farmarklubb till DIF.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dembo: Övergripande och sammanfattande: du har förstås i stort sett rätt i allt.

Och helt korrekt att beskriva Bajens roll som mer eller mindre farmarlag till Djurgårn. Massor av spelare, tränare och ledare framför allt tidigare som kom från Hammarby till DIF och det är naturligtvis så att det här gänget känner varandra väl, riktigt väl. Putte har väl inte såvitt jag vet och alldeles rätt som du säger haft någon officiell roll i Djurgårn, men han är naturligtvis polare med alla dessa gårdare, från början bajare, som jag baktalar.

Kanske jag borde snackat skit om Hammarby i stället? Nja, de är ju så meningslösa i hockeysammanhang så det blir lite onödigt. Kuligare då att sikta in sig på alla f d gårdare som tagit plats - inte bara i hockeyklubbar och på förbundet utan dessvärre även i SeMer och media där swikegård är värsta nuvarande exemplet.

Personligen har jag ju lite hatkärlek till DIF och tycker att klubben haft en j-a massa bra och trevliga spelare (inte sällan med Hammarbyursprung) och en härlig sammanhållning som få andra klubbar kan stoltsera med. Trots att man i huvudstaden får kämpa i motvind utan det kommunala stöd som många andra typ Trottoarkanten och Apan har.

Men i Luleå har vi inte glömt våren 2011 när Stockholmsbaserad media hängde på Ap-Hardy för att förtala och förolämpa Luleå och jubla åt DIF-supportrarnas förnedrings-attacker på läktarna mot Luleåspelare, inklusive hur SeMer vevade upp DIF-basens live attack i TV "Abbott försökte möööööörda Zibanejad, han måste bli avstängd". Inklusive hur de, sedan Luleå slagit ut DIF i förlängning avgörande sjunde, följde upp med att plocka in Luleå-hatande galningen brännvinsjournalisten Fehlman för att i live-TV attackera och ljuga om Luleås dåvarande sportchef, ett elände som tog fokus av oss vatpå Aplaget vände 0-2 till 4-2 i matcher.

Skulle media vevat upp allt detta anti-Luleå om det gällt slutspel mot t ex Pungen? Ja, lite grann, men inte alls som det då skedde. Beroende på att SeMer, riksbetäckande media och andra omkring är baserade i Stockholm och därför antingen ÄR gårdare alternativt nära vänner med gårdare.

Så att hoppa på DIF - trots att jag gillar klubben - är ofta väldigt nära liggande, när man får chansen;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dembo: Och ja jag tycker också att Wallstedt skulle ha gått före Alnefelt även om inte jag tycker huvudorsaken till att vi torskade mot Finland är att Alnefelt stod i kassen.

Efter period tappade det mesta vad gäller spel och struktur och i princip kan ju bara 108 kilo Elmer kvittera ut ett godkänt betyg efter den matchen nånting säger mig att våra spelare kanske inte så konstigt känns lite valpiga på små rinkar och därför Kanada tex som förvisso har ett bra lag kör över och sköljer över allt i detta mästerskap.

Till nästa JVM mästerskap lär det bara dyka upp max 0 till 3 Djurgårdare beroende på om Holtz eller Eklund redan då är insugna i NHL sfären så ser i varje prognosen ut för nästa år men sen om två år om spelarnas utveckling fortsätter kommer förmodligen det vara många DIF spelare som är aktuella för JVM då 04 kullen har typ 5 spelare bland dom typ 20 bästa i landet.

Skit samma när JVM och Sverige lirar försöker jag tona ner DIF glajorna och ta på mig Sverigehatten så om det dyker upp tex kaffeburksspelare eller gnagare i laguppställningen så blir jag glad om dom tex gör avgörande insatser mot lag som Kanada och Finland men det är klart man blir extra stolt när ens "egna" spelare briljerar.
Kommentera