Luleå HF

116356 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2121901

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dembo: Övergripande och sammanfattande: du har förstås i stort sett rätt i allt.

Och helt korrekt att beskriva Bajens roll som mer eller mindre farmarlag till Djurgårn. Massor av spelare, tränare och ledare framför allt tidigare som kom från Hammarby till DIF och det är naturligtvis så att det här gänget känner varandra väl, riktigt väl. Putte har väl inte såvitt jag vet och alldeles rätt som du säger haft någon officiell roll i Djurgårn, men han är naturligtvis polare med alla dessa gårdare, från början bajare, som jag baktalar.

Kanske jag borde snackat skit om Hammarby i stället? Nja, de är ju så meningslösa i hockeysammanhang så det blir lite onödigt. Kuligare då att sikta in sig på alla f d gårdare som tagit plats - inte bara i hockeyklubbar och på förbundet utan dessvärre även i SeMer och media där swikegård är värsta nuvarande exemplet.

Personligen har jag ju lite hatkärlek till DIF och tycker att klubben haft en j-a massa bra och trevliga spelare (inte sällan med Hammarbyursprung) och en härlig sammanhållning som få andra klubbar kan stoltsera med. Trots att man i huvudstaden får kämpa i motvind utan det kommunala stöd som många andra typ Trottoarkanten och Apan har.

Men i Luleå har vi inte glömt våren 2011 när Stockholmsbaserad media hängde på Ap-Hardy för att förtala och förolämpa Luleå och jubla åt DIF-supportrarnas förnedrings-attacker på läktarna mot Luleåspelare, inklusive hur SeMer vevade upp DIF-basens live attack i TV "Abbott försökte möööööörda Zibanejad, han måste bli avstängd". Inklusive hur de, sedan Luleå slagit ut DIF i förlängning avgörande sjunde, följde upp med att plocka in Luleå-hatande galningen brännvinsjournalisten Fehlman för att i live-TV attackera och ljuga om Luleås dåvarande sportchef, ett elände som tog fokus av oss vatpå Aplaget vände 0-2 till 4-2 i matcher.

Skulle media vevat upp allt detta anti-Luleå om det gällt slutspel mot t ex Pungen? Ja, lite grann, men inte alls som det då skedde. Beroende på att SeMer, riksbetäckande media och andra omkring är baserade i Stockholm och därför antingen ÄR gårdare alternativt nära vänner med gårdare.

Så att hoppa på DIF - trots att jag gillar klubben - är ofta väldigt nära liggande, när man får chansen;-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Helt Ok att ge lite pungsparkar och jag kontrar gärna när tillfälle ges, Men rent allmänt runt åren 2011 så var det i mycket i vår organisation som var skevt med felrekryteringar, en tränare(Hardy) som egentligen var over the hill, sportchef(bajare så klart) som var komplett blindgalen dock vill jag nog påpeka att ni också hade en sportchef som inte heller alltid agerade juste tänker då främst på eran Osten och förstås rätt intressant att höra tex. Jonte Hedströms "recension" kring Osten och jag vill nog påstå att ni har uppgraderat er väsentligt på den fronten när det gäller medieträning och social kompetens
Kommentera