Luleå HF

116357 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2123073

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Ja detta är säsongen man nog inte skall åka ur, däremot så är jag tveksam till att det blir konkurs då inga intressenter vill det. Dels brukar man hitta pengar och dels så är det en coronasäsong så det lär lösas på nåt sätt, men det kommer blir tufft ekonomiskt många år framöver för den förening som trillar ner.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Tarasov: Du kan ha rätt i det. Blir också intressant att se hur eventuella räddningsaktioner utformas.

Man får hoppas/kräva att generella stöd, med anledning av coronakonsekvenser, INTE levereras i ökad utsträckning till klubbar som på ett icke acceptabelt sätt levt över sina tillgångar; t ex att klubbar som kastat ut pengar de inte haft eller inte haft anledning att sportsligt räkna med för att köpa in spelare får ökad andel av generellt stöd.

Vi kan ju redan nu se att det finns sådana klubbar men samtidigt att begreppet "icke acceptabelt sätt" kan bli komplicerat att definiera.

De inledande stöden i våras tilldelades väl efter bedömning om hur många matcher med åskådare som försvann. Trots att t ex HK Arslet drabbades mer ekonomiskt än t ex Oskars.

Man får ju hoppas att de generella statliga stöden fortsätter fördelas på det sättet, samt att de ytterligare brister som dyker upp och måste hanteras av enskilda klubbar just hanteras av de klubbarna och deras egna sponsorer.

Även om vissa klubbars företrädare säkerligen kommer att gråta krokodiltårar och försöka motivera Ligan att just deras klubb kan behöva "extra" stöd.
Kommentera