Luleå HF

116357 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2123097

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Samtidigt som vi har SHL att engagera oss för, händer annat i Washington.

Pajas-Trump kallade supportrar att samlas för att lyssna på honom framför vita huset varpå han snackade sin vanliga dynga en timme kryddat med påståenden typ "i Pennsylvania röstade 150,000 fler än det totala antalet väljare", "i Georgia röstade 40,000 döda människor" och så vidare; allt förstås bara egna påhitt trots att samtliga stämningar om s k "valfusk" avslagits eftersom de saknade ett litet viktigt tillägg - bevis.

Idag sker en formell tillställning i Capitoleum, där kongressen och senaten räknar elektorer och formellt utser Joe Biden till president från 20 januari. Vid detta möte är vicepresident Pence ceremoniell ordförande och Trump har krävt att Pence ska "underkänna valet" motiverat av dennes ansvar att försvara konstitutionen; Pence har tydligt förklarat att han inte har några sådana möjligheter.

Så Trump bad de 10,000 som kommit för att lyssna på honom att vandra Pennsylvania Avenue upp till Capitoleum för att påverka Pence att ta "rätt" beslut.

Och nu är de där, river ner avstängningar, klättrar på trappor och väggar, tränger in i huset.

Tydligen har polisen nu evakuerat Mike Pence samt eventuellt också senatorer etc.

Intressant att se bilderna där folk ofta är maskerade, klädda som trailerparkboende levererande gester som blev populära för 80-90 år sedan.

Det ska bli intressant att följa vilka rättsprocesser som inträffar efter det att selected-President Biden tagit över. Trump måste ju ha gjort sig förtjänt av hur många straff som helst.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det är trist att Trump överhuvudtaget valdes till president. Hade hellre sett Hillary i vita huset.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Man får väl hoppas att angreppet på Capitoleum inte utvecklas som det gjorde för Reichtag i Berlin för 87 år sedan då en annan pajas var i farten och eldade på folk.
Kommentera