Luleå HF

116349 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2124384

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Nu har förbundet tagit beslut om att junisserierna läggs ned för säsongen. Vidare meddelar man att några kval till SDHL inte heller kommer att genomföras.

När det gäller norra damettan, hobbyserien som bara två lag får vinna (DamApan och BurkaDamen), där Luleå och DaMooDoo deltar med hobbylag, för att det överhuvudtaget ska bli en "serie", spelades senaste matchen 8 november när Luleå Hobby spöade DaMooDoo med 6-3.

Sedan avbröts serien och man kan nog utgå från att den inte tas upp igen. ApPeas jättestora satsning på damhockey blir alltså bara fyra matcher under en hel säsong, imponerande.

"Sluttabellen" har Luleå, DaMooDoo och DamApan på delad ledning med sex poäng.

DamApan har bara ett enda möte med Luleås hobbylag under hela säsongen. Matchen spelades 14 oktober och DamApan vann skotten med hela 15-53.

Men det var valig apskott, dvs utan att bli mål, medan Luleås hobbydamer pangade in två baljor och vann matchen med 2-0.

Det får DamApan leva med☺
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ytterligare en dag med full SHL-omgång och sju matcher!
Det tackar vi för☺

En del matcher där lag längre ned i tabellen mycket väl kan överraska och vinna.

Jag skulle inte bli så förvånad om Pölsan slår Djurgårn, Malmoe slår Trottoarkanten, Warulfven spöar HK Arslet och faktiskt att svårt utsatta HV överraskar mot Gangsteröret.

Däremot tror -och hoppas - jag inte att Apan hemmavinner mot Läjkers, även om läjkrarna är bortsvaga.

Blir ju väldigt trevligt om Apan - som spelat Allan hela säsongen på basen av fler spelade matcher - börjar känna flåset i apnacken av Malmoe och Pölsan!

Och så har vi Oskars och Pungen som INTE borde ha kraft nog att stå emot starka Luleå och starka Röglet.

Men jag hoppas att vi är varnade mot Oskars - som senaste två matcherna vunnit mot Pölsan och Djurgårn och under sina 16 förlorade matcher i rad dessförinnan ofta tog ledningen med flera mål i sina matcher, men sedan kollapsade när motståndet mobiliserades.

Det där fick vi ju själva smaka på 17-19 december då vi dubbelmötte Oskars och kom undan med blotta förskräckelsen.

Match 1, Luleå-Oskars:
Luleå tar tidig ledning med 2-0, men Oskars vänder till 2-4! Oskars håller sedan ledning till slutminuter, då Einar Wolf kvitterar i PP och sedan vinner vi bonuspinne i förlängning efter 5-4.

Match 2, Oskars-Luleå:
Oskars går upp i ledning 2-0, men sedan vänder Luleå till 2-4 efter fyra mål på 2.27! Och därefter spelar vi av matchen bekvämt och vinner med 2-5.

Oskars är INTE att leka med. Det är lätt att underskatta Oskars och andra bottenlag som HK Arslet. Men i SHL kan man inte slappna av utan måste ge allt hela tiden och efter de tidigare kallduscharna mot Oskars för tre veckor sedan hoppas jag vi är påkopplade från start denna gång!

Kl. 15.15
• Luleå HF - IK Oskarshamn
• Brynäs IF - Djurgårdens IF
• IF Malmö Redhawks - Leksands IF
• Frölunda HC - Färjestad BK

Kl. 17.00
• Rögle BK - Linköping HC

Kl. 18.00
• Skellefteå AIK - Växjö Lakers HC
• Örebro HK - HV 71

Vi lyfter fram de uppdaterade tabellerna - den officiella missvisande samt den standardiserade korrekta☺
Kommentera