Luleå HF

116349 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2124390

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Liten kommentar om den amerikanska tragedin.

11 dagar kvar till dess att pajasen i vita huset sparkas och det verkar som att man inte kommer att kunna ta kärnvapensknappen från honom i förväg genom att använda det tjugofemte tillägget, eftersom det först och främst kräver att VP Pence är med på det.

Däremot finns chans attriksrätt-förberedelserna kan mynna ut i att pajasen bestraffas för uppviglingen som ledde till fem personers död, samt förstås för galningens misslyckade för att inte säga olagliga bedrägeri när det gäller han lögnaktiga påståenden om sig själv som ekonomiskt geni, fast han bara är en nolltaxerande mutkolv.

Likheten med den brunbyxade österrikaren för knappt hundra år sedan är slående. En "politik" baserad på främlingsfientlighet och makabra lögner, som framför allt drar till sig idiotiska, indolenta flåbusar och annat drägg. Men som accepterats av politiska partier som tror att pajasen är skrattretande men ofarlig och kan kontrolleras. Innan pajasen och dräggen slår till och genomför en statskupp.

Tack och lov har vi sluppit sådana konsekvenser i Sverige men glöm inte aatt när den galne greven och betjänten tog sig in i svenska riksdagen för närmare trettio år sedan fick det nationella flåbusar att tro att det var OK att bli lasemän, att bränna förläggningar för asylsökande och att sparka eller hugga ihjäl andra, framför allt om de var mörkhyade. Tyvärr har vi numera en liknande sammanslutning med ännu brunare bakgrund som genom att söka verka städade nu accepterats av några andra partier eftersom dessa är inställda att ta politisk makt. Och inbillar sig att pajaser är ofarliga…

Men tack och lov fungerade det förstås inte i US of D. Och - skulle galningen freaka ut totalt och leta fram knappen för att bomba t ex Iran, i förhoppning att ladet samlas under pajasen, när de är i krig - känns förhoppningsvis inte möjlig. Eftersom man har svårt att tro att militären kommer att lyda pajasen i så fall.

Galningen insåg till slut att han gått för långt och kom gnällande krypande till korset, fördömde vad han uppviglat dräggmobben till, trots att han förklarade att "we love you", och erkände också att Biden tar över uppdraget som president.

Troligen rädd för att förnedras att bli utlyft ur vita huset. Men han har blivit utlyft. Ur twitter dvs hans väsentliga kommunikation där han smutsat ned nätet och världen med eget vidrigt sammelsurium, eftersom Twitter nu stängt av galningen permanent.

Även Facebook, Instagram och Snapchat har låst galningens konton på obestämd tid. Trump har dessutom fått konton och sändningar stoppade på videotjänsterna Twitch och Tiktok.

Det måste finnas en gräns för frihet att framföra åsikter.

Enda sättet att hantera troll, ungefär som galningen från apsidan blivit permanent avstängd på snacket.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Spännande att vänta på att Luleå Hockey presenterar laget mot Oskars, kommer närmaste timmen.

Jag undrar om man ger Walle spaden? Det känns ganska naturligt om det blir så och i så fall måste man nog uppfatta det som att han tills vidare tagit över förstaspaden från berguven, som inte har en jättesäsong i år medan Wallstedt övertygat så det nästan är svårt att förstå.

Pojken kom som stor talang från Västerås till Luleå när han var 15 år. Debuterade i SHL för Luleå förra säsongen med 94,4% räddningar i den match han spelade. Planen var nog att köra med Lassi och Berguven den här säsongen, och låna ut The Wall till allsvenskan så att han skulle få speltid. Nu blev det inte så och det tackar vi för. Nyligen 18 år fyllda känns han redan riktigt etablerad och senare i år väntas han bli draftad i första rundan till NHL; bäste svenske vakt någonsin.

Som jag uppfattat saken kommer även Lassi hem senare i år, men behöver en tid till - veckor, månader? - utanför landet av skattetekniska skäl.

Lassi och Walle (Berguven får ursäkta) till slutspelet? Kändes ju som att förra säsongen var vår och i år skulle det bli svårt eftersom vi till skillnad från flera andra klubbar varit värvningsförsiktiga av ekonomiska skäl. Annars skulle vi förstås haft Jesper Sellgren hemma, kanske också Komarek, och vore vi lika slösaktiga som Trottoaren kanske också Pistol Pete kunde varit aktuell?

Kollade målvaktsligan i SHL denna säsong. Just nu har totalt 30 vakter haft SHL-spade i match, med följande topp:

1. Viktor Fasth, 93,18%. Utbildad av Luleå Hockey.
2. Jesper Wallstedt, 92,66%. Utbildad av Luleå Hockey.
3. Mantas Armalis 92,51%
4. Oscar Alsenfelt 91,84%
5. Gustaf Lindvall, 91,74% utbildad i sydbotten
6. Johan Gustafsson, 91,67% Utbildad av Luleå Hockey.
7. mApKYs Cbensson, 91,67% (2 matcher bara)
8. Arvid Holm 91,65%
9. Christoffer Rifalk, 91,33%. Utbildad av Luleå Hockey.

Vidare har vi Lukeåutbildade rubinen på plats 14 samt Luleåutbildade Berguven på plats 23.

Knappt hälften av de nio toppvakterna är utbildade av Luleå Hockey. Och då ska man betänka att vi utanför SHL har Anders Nilsson, utbildad av Luleå Hockey, Joel Lasinantti, utbildad av Luleå Hockey och Filip Gustafsson, utbildad av Luleå Hockey.

Arvet efter Jarmo Myllys - tack för din underbara tid hos oss. Nästan tjugo år sedan du hängde upp Luleåspaden och din betydelse blir bara större.
Kommentera