Luleå HF

116667 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2124416

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Spännande att vänta på att Luleå Hockey presenterar laget mot Oskars, kommer närmaste timmen.

Jag undrar om man ger Walle spaden? Det känns ganska naturligt om det blir så och i så fall måste man nog uppfatta det som att han tills vidare tagit över förstaspaden från berguven, som inte har en jättesäsong i år medan Wallstedt övertygat så det nästan är svårt att förstå.

Pojken kom som stor talang från Västerås till Luleå när han var 15 år. Debuterade i SHL för Luleå förra säsongen med 94,4% räddningar i den match han spelade. Planen var nog att köra med Lassi och Berguven den här säsongen, och låna ut The Wall till allsvenskan så att han skulle få speltid. Nu blev det inte så och det tackar vi för. Nyligen 18 år fyllda känns han redan riktigt etablerad och senare i år väntas han bli draftad i första rundan till NHL; bäste svenske vakt någonsin.

Som jag uppfattat saken kommer även Lassi hem senare i år, men behöver en tid till - veckor, månader? - utanför landet av skattetekniska skäl.

Lassi och Walle (Berguven får ursäkta) till slutspelet? Kändes ju som att förra säsongen var vår och i år skulle det bli svårt eftersom vi till skillnad från flera andra klubbar varit värvningsförsiktiga av ekonomiska skäl. Annars skulle vi förstås haft Jesper Sellgren hemma, kanske också Komarek, och vore vi lika slösaktiga som Trottoaren kanske också Pistol Pete kunde varit aktuell?

Kollade målvaktsligan i SHL denna säsong. Just nu har totalt 30 vakter haft SHL-spade i match, med följande topp:

1. Viktor Fasth, 93,18%. Utbildad av Luleå Hockey.
2. Jesper Wallstedt, 92,66%. Utbildad av Luleå Hockey.
3. Mantas Armalis 92,51%
4. Oscar Alsenfelt 91,84%
5. Gustaf Lindvall, 91,74% utbildad i sydbotten
6. Johan Gustafsson, 91,67% Utbildad av Luleå Hockey.
7. mApKYs Cbensson, 91,67% (2 matcher bara)
8. Arvid Holm 91,65%
9. Christoffer Rifalk, 91,33%. Utbildad av Luleå Hockey.

Vidare har vi Lukeåutbildade rubinen på plats 14 samt Luleåutbildade Berguven på plats 23.

Knappt hälften av de nio toppvakterna är utbildade av Luleå Hockey. Och då ska man betänka att vi utanför SHL har Anders Nilsson, utbildad av Luleå Hockey, Joel Lasinantti, utbildad av Luleå Hockey och Filip Gustafsson, utbildad av Luleå Hockey.

Arvet efter Jarmo Myllys - tack för din underbara tid hos oss. Nästan tjugo år sedan du hängde upp Luleåspaden och din betydelse blir bara större.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Nu kom laget upp och Walle the Wall tar spaden!

Tyvärr är Brännis borta, han fick ju kliva av isen mot brutala HK Arslet, och lite oväntat lyfter Bulan in Klasen med Tyrre och Einar Wolf. Vidare kör han Fabbe med Olle och DeSousa samt en ung lina med Muzik, Mattsson och Lysell.

Många omkastningar bland linorna alltså. Men backar som tidigare.
Kommentera